Fantastická houbová pánvička s cizrnou a vajíčkem
Pokud máte rádi rychlá a chutná jídla připravená na jedné pánvi, vyzkoušejte tuto fantastickou houbovou pánvičku s cizrnou a vajíčkem. Jedna porce obsahuje pouze 8 g sacharidů a až 24 g bílkovin. Díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny vás dobře zasytí a neuškodí vaší postavě, ani zdraví – právě naopak, je plná vitamínů a minerálů. Perfektně se hodí nejen k obědu či večeři, ale i k snídani.
Jídla z jedné pánvičky mám velmi ráda, protože jejich příprava je extrémně jednoduchá a rychlá. Jinak tomu není ani u tohoto receptu. Díky tomu, že se všechny suroviny dusí spolu na jedné pánvi, se chutě a vůně jednotlivých surovin krásně propojí. Kombinace hub, špenátu a vajíček je vynikající a navíc plná vitamínu K, A, hořčíku, manganu a kyseliny listové. Cizrna toto nízkokalorické a nízkosacharidové jídlo obohatí o skvělou, jemně oříškovou chuť a doplní mu železo, draslík a vitamíny B skupiny. Kromě toho, že je tato houbová pánvička s cizrnou a vajíčkem plná vitamínů, minerálů, bílkovin a vlákniny, je plná barev a tudíž je i pastvou pro oko.
Fantastickou houbovou pánvičku s cizrnou a vajíčkem si mohou připravit i celiaci, protože neobsahuje lepek. Pokud byste ji chtěli připravit ve veganské verzi, stačí vynechat vajíčka a stále budete mít fantastické a zdravé jídlo. Pokud se vám příprava barevné a chutné pánvičky zalíbila, vyzkoušejte i tuto: Barevná pánvička .
Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.
Ingredience
- 500 g žampionů nebo jiných hub
- 120 g uvařené cizrny z konzervy (bez šťávy) (doporučuji tento)
- 200 g čerstvého baby špenátu
- 3 - 4 kusy sušených rajčat (doporučuji tyto)
- 2 stroužky česneku
- 1 PL olivového oleje (doporučuji tento)
- 1 ČL chilli vloček (doporučuji tyto)
- 1 PL citronové šťávy
- 4 vejce
- jarní cibulka (na ozdobu)
- sůl a mletý pepř (podle chuti)
Postup
- Na pánvi zahřejeme olivový olej. Přidáme nakrájené žampiony a restujeme je přibližně 5 minut.
- Když se žampiony stáhnou a voda se odpaří, snížíme teplotu a přidáme prolisovaný česnek, nakrájený špenát a nakrájená sušená rajčata. Promícháme a vaříme 2 – 3 minuty.
- Přidáme cizrnu, chilli vločky, citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem. Promícháme a uděláme 4 dírky, do kterých rozbijeme vejce.
- Snížíme teplotu, pánev přikryjeme poklicí a necháme 5 – 8 minut dusit, dokud se vajíčko dostatečně neuvaří.
- Nakonec jídlo ozdobíme nakrájenou zelenou cibulkou a ihned podáváme.
Čas přípravy | 20 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 372 KCal | |
Sacharidy | 21 g | |
Vláknina | 14 g | |
Bílkoviny | 27 g | |
Tuky | 19 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah vlákninyNízkokalorickéObědy a večeřeBez lepkuBez ořechůZeleninaSnídaně bez laktózyBezlaktózové recepty na obědy a večeřeZdravé zeleninové obědy a večeřeFitness snídaněDietní recepty na snídaniSnídaně s vysokým obsahem vlákninyDietní recepty na obědy a večeřeZdravé bezmasé recepty na obědy a večeřeFitness recepty s vejci a vysokým obsahem bílkovinNízkokalorické dietní recepty s vajíčkyNízkosacharidové zeleninové receptyNízkokalorické dietní zeleninové receptyBezlepkové zeleninové receptyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!