ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Fantastická houbová pánvička s cizrnou a vajíčkem

Fantastická houbová pánvička s cizrnou a vajíčkem

Pokud máte rádi rychlá a chutná jídla připravená na jedné pánvi, vyzkoušejte tuto fantastickou houbovou pánvičku s cizrnou a vajíčkem. Jedna porce obsahuje pouze 8 g sacharidů a až 24 g bílkovin. Díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny vás dobře zasytí a neuškodí vaší postavě, ani zdraví – právě naopak, je plná vitamínů a minerálů. Perfektně se hodí nejen k obědu či večeři, ale i k snídani.

Jídla z jedné pánvičky mám velmi ráda, protože jejich příprava je extrémně jednoduchá a rychlá. Jinak tomu není ani u tohoto receptu. Díky tomu, že se všechny suroviny dusí spolu na jedné pánvi, se chutě a vůně jednotlivých surovin krásně propojí. Kombinace hub, špenátu a vajíček je vynikající a navíc plná vitamínu K, A, hořčíku, manganu a kyseliny listové. Cizrna toto nízkokalorické a nízkosacharidové jídlo obohatí o skvělou, jemně oříškovou chuť a doplní mu železo, draslík a vitamíny B skupiny. Kromě toho, že je tato houbová pánvička s cizrnou a vajíčkem plná vitamínů, minerálů, bílkovin a vlákniny, je plná barev a tudíž je i pastvou pro oko.

Fantastickou houbovou pánvičku s cizrnou a vajíčkem si mohou připravit i celiaci, protože neobsahuje lepek. Pokud byste ji chtěli připravit ve veganské verzi, stačí vynechat vajíčka a stále budete mít fantastické a zdravé jídlo. Pokud se vám příprava barevné a chutné pánvičky zalíbila, vyzkoušejte i tuto: Barevná pánvička .

Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 500 g žampionů nebo jiných hub
  • 120 g uvařené cizrny z konzervy (bez šťávy) (doporučuji tento)
  • 200 g čerstvého baby špenátu
  • 3 - 4 kusy sušených rajčat (doporučuji tyto)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL olivového oleje (doporučuji tento)
  • 1 ČL chilli vloček (doporučuji tyto)
  • 1 PL citronové šťávy
  • 4 vejce
  • jarní cibulka (na ozdobu)
  • sůl a mletý pepř (podle chuti)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Na pánvi zahřejeme olivový olej. Přidáme nakrájené žampiony a restujeme je přibližně 5 minut.
  2. Když se žampiony stáhnou a voda se odpaří, snížíme teplotu a přidáme prolisovaný česnek, nakrájený špenát a nakrájená sušená rajčata. Promícháme a vaříme 2 – 3 minuty.
  3. Přidáme cizrnu, chilli vločky, citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem. Promícháme a uděláme 4 dírky, do kterých rozbijeme vejce.
  4. Snížíme teplotu, pánev přikryjeme poklicí a necháme 5 – 8 minut dusit, dokud se vajíčko dostatečně neuvaří.
  5. Nakonec jídlo ozdobíme nakrájenou zelenou cibulkou a ihned podáváme.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy20 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal372 KCal
Sacharidy21 g
Vláknina14 g
Bílkoviny27 g
Tuky19 g