ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Chod
Preference
Alergeny
Surovina
ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Cizrnová socca

Cizrnová socca

Ve francouzských uličkách se line vůně socca nebo i cizrnové placky na každém rohu. Můžete se jihem Francie inspirovat a nechat bytem vonět čerstvě upečenou cizrnovou socci, dokonce zcela bez lepku i vy.

Cizrnová socca je všestranně konzumovatelná. Můžete ji připravit jako placku na pánvi nebo prostě podle mého receptu nechat zapéct v troubě do podoby cizrnového slaného koláče. Na její přípravu vám dokonce postačí jen cizrnová mouka, voda, olivový olej, sůl a pepř.

Cizrna patří mezi nejzdravější luštěniny a je vhodná pro všechny věkové kategorie. Obohatí vám život díky vysokému obsahu bílkovin, vlákniny a neméně potěší i svou bezlepkovou vlastností celiaky. Zdraví prospěšné účinky cizrny ocení i těhotné ženy. Na rozdíl od ostatních luštěnin nezpůsobuje nadýmání, dobře zasytí a podpoří vaše sebezapření při dietě.

Zdravá cizrnová socca je skvělou náhradou pečiva, budou se vám na ni sbíhat sliny, a proto je její příprava skutečně rychlá a jednoduchá. Dopřejte si toto jemné bezlepkové pečivo z cizrnové mouky s křupavými okraji a jemným vnitřkem, které dokážete připravit na mnoho způsobů. Socca servírujte například s tuňákovou pomazánkou, cottage sýrem, humusem nebo jako přílohu k salátu. Chutná lehce a výborně!

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl (koupíte zde).

Ingredience

Postup

  1. V misce smícháme cizrnovou mouku společně s vodou a solí.
  2. Do těsta také můžeme přidat nadrobno nakrájené olivy nebo sušená rajčata.
  3. Do dortové, případně jiné formy nalijeme 2 lžíce olivového oleje a dáme ji na 2 minuty do trouby vyhřáté na 205 stupňů.
  4. Formu s olejem opatrně vytáhneme a nalijeme do ní připravené těsto.
  5. Těsto pečeme 30 minut na 205 stupňů.
  6. Hotovou socca nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme s vámi zvolenou oblohou.
Kniha Fit recepty 1
Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl (koupíte zde).
Koupit knihu
Čas přípravy35 minut
Vydatnost8 krajíců
Nutriční hodnoty/ 1 krajíc
KCal98 KCal
Sacharidy8 g
Vláknina3 g
Bílkoviny4 g
Tuky5 g