ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Fit pečené cuketovo-tuňákové karbanátky

Fit pečené cuketovo-tuňákové karbanátky

Lahodné fit karbanátky bez smažení? Ano, prosím! Tyto pečené cuketovo-tuňákové karbanátky si určitě zamilujete, a navíc je můžete připravit i zcela bez mouky a lepku.

Tento recept s cuketou patří nejen mezi má nejoblíbenější, ale stal se také jedním z nejpopulárnějších receptů na mé stránce. A mě velmi těší, že vám tyto fit karbanátky z cukety a tuňáka tak velmi chutnají. Abych vám ukázala, jak jednoduchá je jejich příprava, natočila jsem k tomuto receptu i krátký videorecept, který si můžete prohlédnout níže. Pro nejlepší výsledek se snažte z cukety během přípravy vytlačit co nejvíce vody, budou tak pevnější, křupavější a oproti smaženým karbanátkům na nich nepoznáte téměř žádný rozdíl.

Tyto zdravé karbanátky mají vyšší obsah bílkovin a zároveň obsahují málo kalorií a tuku. Jsou ideální k večeři, ale dopřát si je můžete klidně i k snídani, jako snack či svačinu během dne. Připravit je můžete s pomocí špaldové nebo celozrnné mouky a pro bezlepkovou verzi použijte pohankovou mouku či mleté ​​ořechy.

Tyto karbanátky doporučuji podávat s jednoduchou nakyslou jogurtovo-okurkovou omáčkou, která se k nim náramně hodí.

Vyzkoušejte tyto zdravé fit karbanátky, jsem si jistá, že zachutnají celé rodině.

1 hrnek = 250 ml

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Online kurz fit akademie

Ingredience

  • Na karbanátky:
  • 1 středně velká cuketa
  • 120 g tuňáka ve vlastní šťávě (doporučuji tohoto)
  • 1/4 HR strouhaného sýru
  • 1/4 HR špaldové mouky (nebo celozrnné, žitné, pohankové, případně pomletých ořechů) (doporučuji tuto)
  • 2 stroužky česneku (roztlačeného)
  • 1 velké vejce
  • špetka mořské soli
  • 1/8 ČL černého pepře
  • Na omáčku:
  • 3 PL řeckého bílého jogurtu
  • 4 nakládané okurky
  • špetka pepře
  • špetka mořské soli
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Cuketu nastrouháme na strouhadle a následně ji dáme do misky.
  2. V misce cuketu posypeme mořskou solí a necháme 10 minut odstát.
  3. Po 10 minutách ji dáme do gázy nebo sítka a vytlačíme z ní co nejvíce vody.
  4. Vysušenou cuketu přemístíme znovu do misky a smícháme ji s ostatními surovinami na karbanátky.
  5. Ze vzniklého těsta tvarujeme karbanátky a uložíme je na plech vyložený papírem na pečení.
  6. Karbanátky pečeme 20-23 minut při 200 stupních dohněda, přičemž je v polovině otočíme na druhou stranu.
  7. Omáčku připravíme smícháním jogurtu, nadrobno nastrouhaných nakládaných okurek, koření a mořské soli.
  8. Karbanátky podáváme spolu s omáčkou ještě teplé.
  9. Dobrou chuť :)

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy35 minut
Vydatnost6 karbanátků
Nutriční hodnoty /
KCal78 KCal
Sacharidy5 g
Vláknina1 g
Bílkoviny9 g
Tuky2 g