
Domácí mrkvová tofu pomazánka
Jednoduchá, chutná pomazánka s tofu, tvarohem, mrkví a česnekem. Tato zdravá domácí mrkvová tofu pomazánka je hotová za pár minut a pochutná si na ní celá rodina. Na její výrobu potřebujete pouze tofu, tvaroh, mrkev a česnek, které důkladně rozmixujete v sekáčku na pomazánku. Vyzkoušejte ji podávat s domácím celozrnným pečivem a uvidíte, jak si všichni pochutnají ;)
Zdravá domácí mrkvová tofu pomazánka je dietní a nízkotučná, na rozdíl od většiny kupovaných pomazánek. Pokud doma nemáte pořádný sekáček, nebo máte problém s tím svým a nechává vám v těstě hrudky, (doporučuji tento) sekáček.
Tuto mrkvovou pomazánku s tofu mám ráda zejména k snídani s pečivem, ale když už ji jednou mám v ledničce, většinou ji jím k čemukoli - chutná mi i jako příloha k hranolkům či strouhané zelenině. Tofu snadno pohltí chutě ostatních surovin, se kterými se v receptech spáruje. Proto v tomto receptu vytváří nasládlý mrkvový krém a spolu s tvarohem i chutnou bílkovinnou bombu. Hodí se k němu jakákoli zelenina, míchaná vajíčka či kvalitní šunka.
Zdravou mrkvovou tofu pomazánku skladujte v chladničce a spotřebujte do dvou dnů - zaručuji však, že vám v lednici tak dlouho nevydrží.
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 180g tofu
- 150g tvarohu
- 1 mrkev - jemně nastrouhaná
- 2 stroužky česneku
- 1 PL hořčice
- 1/2 malé cibule
- špetka soli (doporučuji tuto)
- 1 ČL domácího kečupu
Postup
- V mixéru nebo sekáčku potravin rozmixujeme všechny ingredience dohladka.
- Ingredience můžeme rozmixovat i vidličkou.
- V případě potřeby pomazánku dochutíme solí a pepřem.
- Pomazánku skladujeme v chladničce a zkonzumujeme ji do 2 dnů.
Čas přípravy | 10 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 68 KCal | |
Sacharidy | 4 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bílkoviny | 8 g | |
Tuky | 2 g |