ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Chod
Preference
Alergeny
Surovina
ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Zdravé čočkové karbanátky

Zdravé čočkové karbanátky

Přeneste trošku indické exotiky i do přípravy klasických karbanátků. Vytvarujte karbanátky z červené čočky a otestujte recept na chutné a zdravé čočkové karbanátky bez mouky, které oceníte jako přílohu nebo i jako hlavní jídlo.

Výživné čočkové karbanátky hravě a rychle připravíte i doma. Červená čočka je plná proteinů, vlákniny a zdravých živin, má jemnou chuť a je hotová skutečně velmi rychle. Patří mezi luštěniny, které klidně zvládnou sníst i vaše děti a je skvělou volbou při dietě a hubnutí. Navíc obsahuje dostatek železa a zabojuje i proti depresím či smutku.

Karbanátky bez mouky vám budou držet pohromadě i díky ovesným vločkám, které jsou bezlepkové a plné vitamínů, minerálů, vlákniny a antioxidantů. Ovesné vločky se pyšní vysokým obsahem vitamínu B a poskytnou také dostatek železa, takže díky tomuto receptu budete mít sílu jako Pepek námořník. Cottage sýr zase dodá karbanátkům zdravé bílkoviny.

Čočkové karbanátky jsou plné bílkovin a vlákniny, takže pomohou i vašemu trávení. Celý recept je velmi lehký, jemný, svěží a samozřejmě i chutný. Díky tomu, že jsou tyto karbanátky připraveny na pánvi, budou zvenčí krásně křupavé a uvnitř vláčné.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Ingredience

  • 1 HR (250 ml) červené čočky
  • 2 HR vody
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • 50g cottage cheese
  • 1 vejce
  • 2 PL ovesných vloček (doporučuji tyto)
  • mořská sůl
  • mletý pepř
  • ½ ČL červené papriky
  • 1 PL kokosového oleje (doporučuji tento)

Postup

  1. Čočku propláchneme a uvaříme ve vařící vodě doměkka (zhruba 20 minut).
  2. Uvařenou čočku v mixéru rozmixujeme se všemi ostatními surovinám kromě oleje.
  3. Hotové těsto přesuneme na 5-10 minut do lednice.
  4. Z těsta vytvarujeme malé karbanátky (ne moc tlusté), které ukládáme na rozehřátou pánev potřenou kokosovým olejem a opékáme je z obou stran dozlatova.
  5. Karbanátky podáváme teplé spolu se salátem/špenátem, případně s masem a sýrem.
Kniha Fit recepty 1
Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).
Koupit knihu
Čas přípravy40 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty/ 1 porce
KCal262 KCal
Sacharidy18 g
Vláknina9 g
Bílkoviny19 g
Tuky10 g