
Fitness pečené rybí kuličky
Ryby, rybky, rybičky, zdravé jídlo v podobě kuličky. Pokud potřebujete doplnit bílkovinnou základnu a zdravé nenasycené mastné kyseliny, tyto rybí jednohubky to zvládnou levou zadní. Zhotovíte je rychle, jednoduše a na zdravý způsob.
Pečené rybí kuličky můžete připravit například s lahodným tuňákem. Ten obsahuje množství omega-3 mastných kyselin, díky čemuž má prospěšné účinky na zdraví srdce, mozku či očí a bojuje proti chronickým zánětům. Pokud však preferujete vyšší obsah tuku a jednoduše milujete jemně máslového lososa, rybí kuličky s lososem vám budou rovněž velmi chutnat. V receptu tedy použijte buď tuňáka nebo lososa, obě verze jsou mimořádně vynikající.
Zůstáváme v prostředí bez mouky, a tak na udržení konzistence kuliček použijeme ovesné vločky, které receptu dodají vysoký podíl vlákniny. Svůj oběd nebo večeři tak obohatíte o všechny zdraví prospěšné složky, a tím se postaráte o rovnoměrně se uvolňující energii, takže zůstanete zasyceni klidně i celý den, při večeři až do rána bílého.
Navíc jsou tyto fit pečené rybí kuličky pohlazením trávicího traktu a spokojeně je můžete servírovat jako hlavní jídlo s rajčatovou omáčkou nebo jako snack k filmu s jogurtovým dipem.
Ingredience
- 250g tuňáka nebo lososa (konzervovaný nebo čerstvý) (doporučuji tohoto)
- 20g ovesných vloček (doporučuji tyto)
- 1 vejce
- mořská sůl (doporučuji tuto)
- černý mletý pepř
- česnekové koření
Postup
- Ovesné vločky na jemno pomeleme nebo rozmixujeme.
- Následně je v misce rozmícháme spolu s tuňákem nebo lososem (pokud použijeme konzervovanou rybu – zbavíme ji šťávy), vajíčkem a kořením podle chuti.
- Z těsta tvarujeme kuličky, které uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
- Kuličky pečeme 20 minut na 180 stupňů.
- Hotové kuličky servírujeme teplé, nejlépe spolu s jogurtovou, koprovou nebo rajčatovou omáčkou.

Čas přípravy | 25 minut | |
Vydatnost | 1 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 350 KCal | |
Sacharidy | 12 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 57 g | |
Tuky | 7 g |