ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Fit sendvič z tuňáka

Fit sendvič z tuňáka

Toto je jeden z mých nejoblíbenějších receptů s tuňákem vůbec. Tuňák je použit v těstě na sendvič (nebo pečivě), díky čemuž můžeme vyčarovat fit pečivo s vysokým obsahem bílkovin, dokonce i zcela bez lepku.

Na tento recept budete potřebovat pouze 3 základní suroviny - tuňák, vejce a trochu mouky. Vzniklé těsto už jen dokořeníme a osolíme. Já jsem použila přirozeně bezlepkovou, cizrnovou mouku, avšak sendvič můžete připravit z libovolné mouky ve stejném množství (například celozrnná, ovesná, pohanková, hrachová).

Miluji různé zdravé pizzy, při kterých je vytvořeno těsto ze zeleniny nebo i z tuňáka, a toto jídlo pro mě patří do stejné kategorie. I v tomto případě totiž můžete naplnit vzniklé sendvičové těsto jakýmikoli surovinami, které máte rádi. Může to být zelenina, kvalitní šunka, kyselé okurky, avokádo, míchaná vajíčka nebo oblíbený salát. Věřím, že si na tomto zdravém tuňákovém sendviči pochutnáte v každém případě.

Tento fit sendvič z tuňáka je nízkokalorický, bohatý na omega-3 nenasycené mastné kyseliny a obsahuje pouze 8 g sacharidů na porci. Zasytí dokonce více než klasické pečivo. Nejraději ho mám k večeři, případně ho občas sbalím na svačinu či na cesty.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Online kurz fit akademie

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Tuňáka zbavíme šťávy a pořádně ho rozmícháme s vejcem a 3 lžícemi mouky.
  2. Přidáme koření a sůl podle chuti.
  3. Těsto nalijeme do malého pekáče nebo zapékací mísy vyložené papírem na pečení.
  4. Těsto rozetřeme do obdélníku o tloušťce cca 0,5 cm.
  5. Pečeme 10-15 minut na 180 stupňů dozlatova.
  6. Hotové sendvičové těsto rozkrojíme na polovinu, naplníme libovolnou náplní a rozkrojíme napříč.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy20 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal150 KCal
Sacharidy8 g
Vláknina1 g
Bílkoviny20 g
Tuky4 g