Zapékaná cuketa plněná tuňákovou paprikovou směsí a chřestem
Chutné, nízkokalorické jídlo plné bílkovin - tato zapékaná cuketa plněná tuňákovou paprikovou směsí a chřestem je ideální skutečně pro každého. Je jedno, jestli jste sportovec, milovník zdravé výživy, na bezlepkové dietě nebo se právě snažíte zhubnout. Na tomto fit receptu si určitě pochutnáte. Obsahuje jen málo sacharidů, tuku a kalorií, což z něj dělá nutričně bohatý, ale zároveň dietní a chutný oběd, případně večeři.
Využijte cuketovou sezónu a její šťavnaté a výživné plody plné vitamínů. Je velmi lehce stravitelná a podporuje obranyschopnost organismu. Tuňáková náplň s sebou přináší výraznou chuť a dodává jemné cuketě šmrnc. Doporučuji také použít uzené tofu - já ho miluji a velmi ráda používám v receptech kvůli jeho jemné oříškové chuti. Chřest bude po upečení navrchu jemně křupavý, což posouvá zážitek z celého tohoto jídla na ještě vyšší level.
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na zapékanou cuketu s tuňákovou náplní a chřestem. Hotový bude raz dva a náplň můžete měnit stále podle vaší chuti. Nezapomeňte však na chutný a zdravý chřest a neodolatelně se rozpouštějící sýr navrchu. Toto zdravé jídlo je prostě mňamka a jsem si jistá, že si ho zamilujete.
Ingredience
- 1 menší cuketa
- 150 g tuňáka ve vlastní šťávě (doporučuji tohoto)
- 1/8 cibule
- 1/2 ČL lžičky mleté papriky
- 1/4 lžičky mořské soli (doporučuji tuto)
- oregáno
- 1 stroužek česneku
- 2 ČL hořčice
- 3 PL řeckého jogurtu
- 50 g chřestu
- 30 g mozzarelly
- 50 g uzeného tofu (volitelné)
Postup
- Cuketu omyjeme, zbavíme jí konců a rozřízneme napůl.
- Lžíci z ní vydlabeme vnitřek, který můžeme použít do jiných receptů nebo jej sníst samostatně.
- Půlky cuket uložíme do zapékací mísy nebo na plech na pečení.
- V misce smícháme tuňáka zbaveného šťávy s kořením, solí, jogurtem, hořčicí, najemno nakrájenou cibulí a prolisovaným stroužkem česneku.
- Do směsi můžeme přidat uzené tofu.
- Směs promícháme a naplníme s ní cukety.
- Na plněné cukety poklademe omytý chřest, posypeme sýrem a pečeme zhruba 20 minut na 205 °C.
- Cuketa by měla být jemně propečená a neměla by se rozpadat.
Čas přípravy | 30 minut | |
Vydatnost | 1 porce |
Nutriční hodnoty / 1 porce | ||
KCal | 220 KCal | |
Sacharidy | 7 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 43 g | |
Tuky | 2 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Bez cukruNízkokalorickéObědy a večeřeBez lepkuBez ořechůTuňákZeleninaFitness obědy a večeře s tuňákemZdravé zeleninové obědy a večeřeDietní recepty na obědy a večeřeNízkotučné cuketové receptyBezlepkové recepty s cuketou bez moukyLow carb recepty s tuňákemNízkotučné fit recepty s tuňákemBezlepkové recepty s tuňákemBezlepkové tofu recepty bez moukyNízkokalorické a dietní tofu receptyNízkosacharidové zeleninové receptyNízkokalorické dietní zeleninové receptyBezlepkové zeleninové receptyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!