ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Vláčný, zdravý banánový chléb bez cukru a tuku

Vláčný, zdravý banánový chléb bez cukru a tuku

Připravte k snídani tento výborný, vláčný a v neposlední řadě i zdravý banánový chléb bez přidaného cukru a tuku. Tento domácí banánový chléb je bohatý na bílkoviny, vlákninu a na druhé straně obsahuje méně kalorií a minimum tuku na porci (pouze 2 g).

Je zcela jednoduchý na přípravu a jeho hlavními složkami jsou celozrnná mouka, proteinový prášek a samozřejmě banány. Připravíte ho dokonce pouze v jediné misce, a to za pár minut.

Pokud jste banánový chléb ještě nezkoušeli a máte chuť na jeho zdravější fitness verzi s vyšším obsahem bílkovin, určitě tento recept doporučuji.

Pokud chcete, můžete tento chlebíček připravit i bez použití proteinového prášku, v tom případě ho můžete nahradit celozrnnou moukou. Do těsta doporučuji nakonec přimíchat i brusinky a nadrobno nakrájené ořechy, případně kakaové boby nebo kousky hořké čokolády. Pro nejlepší výsledek je na banánový chléb ideální použít dobře přezrálé banány.

Tento banánový chléb je jako stvořený ke zdravé snídani pro celou rodinu. Chlebíček vás dobře zasytí už po pár kouscích. Můžete ho doplnit o kvalitní domácí džem, arašídové máslo, ale chutná naprosto úžasně i samostatně.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 1,5 hrnku celozrnné mouky (doporučuji tuto)
  • 1/4 hrnku (40g) proteinového prášku - neochucený, vanilkový, čokoládový... (můžete nahradit moukou) (doporučuji tento)
  • 3 zralé banány
  • 2/3 hrnku mléka
  • 2 vejce (nebo 2PL lněné mouky+6PL vody)
  • 1 PL octa (pokud používáte vajíčka, můžete vynechat)
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • špetka mořské soli
  • brusinky, kakaové boby, ořechy (volitelné)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. V misce rozmačkáme banány vidličkou a přidáme k nim všechny mokré ingredience.
  2. Těsto pořádně rozmícháme a nakonec do něj zamícháme ostatní suroviny.
  3. Těsto nalijeme do (nejlépe silikonové) formy na chleba a pečeme 45-50 minut na 180 stupňů.
  4. Po dopečení necháme chleba trochu vychladnout, potom ho nakrájíme a podáváme.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy55 minut
Vydatnost10 krajíců
Nutriční hodnoty / 1 krajíc
KCal138 KCal
Sacharidy21 g
Vláknina4 g
Bílkoviny7 g
Tuky2 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu