
Vajíčka pečená v šunce se špenátem a sýrem
Jednoduchá delikatesa vhodná k snídani nebo jako zdravé pohoštění pro hosty - zapečené vajíčko v šunce se špenátem a sýrem. Další rychlá, nevšední a hlavně chutná dobrota pro vaši rodinku nebo hosty. Vždyť šunka a sýr nemusí ležet jen tak nečinně na chlebíčku. Připravte si je tímto hravým způsobem a schovejte pod vajíčko příjemné překvapení, například špenát a sýr. Tato jednoduchá nízkokalorická jednohubka plná proteinu potěší kdykoli a kohokoli.
Asi všichni milovníci vajíček k snídani se dostanou do momentu, kdy stojí ráno v kuchyni a přemýšlejí, jak si vajíčka ještě připravit. Co změnit, ozvláštnit, vylepšit a jak si připravit totéž a přece jen trochu jinak. Mám řešení - vezměte si formu na muffiny nebo silikonové formičky a pojďte se mnou skládat. Ze šunky si vytvoříme stěny a dovnitř poklademe vše, na co máme právě chuť. Můžete tam vhodit i olivy, papriku, bylinky, více sýra, zkrátka cokoli, co se dá schovat pod vajíčko. Upečené vajíčko je jemňoučké a velmi chutné.
Nízkokalorická a low carb, taková jsou tato zapečená vajíčka z ingrediencí, které tvoří základ chladničky většiny z nás. Vyzkoušejte zapečené vajíčko co nejdříve, když vás přepadne chuť na něco slaného, rychlého, chutného a výživného. Mňam!
Ingredience
- 4 plátky kvalitní šunky
- 4 vejce
- 4 PL strouhaného sýra
- 4 PL špenátu
- 4 sušená rajčata (lze vynechat)
Postup
- Ideální je použít formu na muffiny nebo silikonové formičky.
- Na dno zapékacích formiček vložíme plátek šunky (pokud nechce držet tvar, rozřízneme jej na polovinu).
- Na šunku dáme lžíci špenátu, lžíci sýra a směs natlačíme co nejvíce ke dnu.
- Nakonec do každé takto naplněné formičky opatrně vyklepneme jedno vajíčko.
- Troubu rozehřejeme na 200 °C a zapečeme 13-15 minut – dokud není bílek propečený.
- Žloutek může být i „na hniličko“.
- Pokud se okraje šunky připálí, můžou se po dopečení oříznout.
Čas přípravy | 20 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 110 KCal | |
Sacharidy | 1 g | |
Vláknina | 0 g | |
Bílkoviny | 12 g | |
Tuky | 6 g |