ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Špenátové řezy s lososem

Špenátové řezy s lososem

Zdravá dobrota s nízkým obsahem sacharidů a vysokým podílem bílkovin, která se hodí na běžný i sváteční den - špenátové řezy s lososem a tvarohovo-jogurtovou náplní. Tento recept na zdravý slaný koláč je ideální, pokud milujete lososa. Špenátový korpus v kontrastu s náplní vytváří oku lahodící kombinaci barev, která navíc skvěle chutná.

Do náplně můžete kromě lososa přimíchat i různé oblíbené ingredience jako olivy, kapii, kukuřici, sýr či dokonce nastrouhanou mrkev. Odložte si trochu z volitelných přísad stranou a ozdobte celé řezy jako klasický koláč. Můžete také použít jarní cibulku nebo rajčata.

Tento netradiční recept na fit špenátové řezy s lososem se skvěle hodí na oběd, ale můžete jím například šokovat i návštěvu a nařezat jej jako koláč či servírovat na malé kostičky, napíchnuté párátkem. Zaručuji vám, že takové zdravé jednohubky se jen tak lehce nevidí a určitě s nimi zabodujete. A nezapomeňte zmínit, že jsou nízkokalorické, nízkotučné a low carb - ale zřejmě vám to ani neuvěří :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 300 g mraženého špenátu
  • 3 vejce
  • 4 PL špaldové nebo ovesné mouky (doporučuji tuto)
  • 150 g grilovaného nebo uzeného lososa
  • 200 g jemného tvarohu
  • 1/2 cibule
  • 6 PL řeckého jogurtu
  • 1 ČL lžičku sody
  • sušený česnek
  • pepř
  • mořská sůl (doporučuji tuto)
  • olivy, mrkev, kukuřice, kapie, strouhaný sýr... (volitelné)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Špenát rozmrazíme, zbavíme ho přebytečené šťávy.
  2. Smícháme se špaldovou/ovesnou moukou, špetkou mořské soli, lžičkou sody a se žloutky.
  3. V další misce vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhé pěny a pak je opatrně zamícháme do špenátové směsi.
  4. Hotovou směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15-20 minut na 180 °C.
  5. Čím větší plech zvolíte, tím budou řezy nižší. Velikost formy zvolte podle vašich priorit.
  6. Mezitím si připravíme náplň.
  7. Tvaroh, jogurt a cibuli spolu rozmixujeme.
  8. Přidáme na kousíčky nakrájeného grilovaného lososa nebo uzené lososové plátky.
  9. Můžeme přisypat najemno nakrájené olivy, kapii, nastrouhanou mrkev, sýr nebo kukuřici.
  10. Nádivku dochutíme pepřem, solí.
  11. Upečený korpus necháme vychladnout a poté nakrájíme na plátky.
  12. Plátky překládáme přes sebe spolu s nádivkou.
  13. Celé řezy nakonec obalíme nebo potřeme tenkou vrstvou nádivky a uložíme je do lednice alespoň na 6 hodin.
  14. Před podáváním je můžeme posypat jarní cibulkou a ozdobit kousky rajčátek.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy40 minut
Vydatnost8 kusů
Nutriční hodnoty /
KCal117 KCal
Sacharidy6 g
Vláknina1 g
Bílkoviny14 g
Tuky4 g