ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Pečená ovesná kaše bez cukru a mouky

Pečená ovesná kaše bez cukru a mouky

Rychle připravený, chutný a jemný ovesný koláč nebo pečená ovesná kaše bez přidaného cukru a mouky se skvěle hodí k snídani. O tom, že ovesné vločky jsou k snídani perfektní volbou snad netřeba ani mluvit. Pokud milujete ovesné vločky v jakékoli podobě a chcete si připravit něco jiného než klasickou ovesnou kaši, zkuste je ve formě zdravé pečené kaše - uvidíte, že její chuť vás mile překvapí.

Tato pečená kaše je zcela jednoduchá na přípravu a obsahuje pouze samé zdravé suroviny. Hotová je raz dva a zvládne ji každý začátečník. Neobsahuje lepek, cukr a je bohatá na vlákninu, komplexní sacharidy a bílkoviny. Díky ovoci má jemně nasládlou chuť a myslím si, že vůbec není třeba ji doslazovat cukrem či medem. Na 1 porci obsahuje poměrně nízké množství kalorií.

Potřete tuto pečenou kaši například arašídovým máslem, doplňte o čerstvé ovoce a hotová mňamka je na světě. Do těsta rovněž můžete přidat své oblíbené ingredience a chuť této pečené kaše tak stále obměňovat.

V případě zájmu můžete klasické mléko nahradit kokosovým či mandlovým mlékem a připravit tak tento recept ve veganské verzi.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Kniha Fit jedálniček na chudnutie

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. V misce spolu smícháme rozmačkaný banán a nastrouhané jablko spolu s ostatními surovinami.
  2. Vzniklé těsto nalijeme do formy na chleba, případně jiné menší formy a pečeme 25-30 minut při teplotě 180 stupňů, dozlatova.
  3. Po upečení můžete pečenou kaši sníst ještě teplou (tehdy se ale trochu rozpadá) nebo nechat vychladnout, případně dát do lednice.
Čas přípravy35 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal390 KCal
Sacharidy68 g
Vláknina11 g
Bílkoviny12 g
Tuky6 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu