
Pečená ovesná kaše bez cukru a mouky
Rychle připravený, chutný a jemný ovesný koláč nebo pečená ovesná kaše bez přidaného cukru a mouky se skvěle hodí k snídani. O tom, že ovesné vločky jsou k snídani perfektní volbou snad netřeba ani mluvit. Pokud milujete ovesné vločky v jakékoli podobě a chcete si připravit něco jiného než klasickou ovesnou kaši, zkuste je ve formě zdravé pečené kaše - uvidíte, že její chuť vás mile překvapí.
Tato pečená kaše je zcela jednoduchá na přípravu a obsahuje pouze samé zdravé suroviny. Hotová je raz dva a zvládne ji každý začátečník. Neobsahuje lepek, cukr a je bohatá na vlákninu, komplexní sacharidy a bílkoviny. Díky ovoci má jemně nasládlou chuť a myslím si, že vůbec není třeba ji doslazovat cukrem či medem. Na 1 porci obsahuje poměrně nízké množství kalorií.
Potřete tuto pečenou kaši například arašídovým máslem, doplňte o čerstvé ovoce a hotová mňamka je na světě. Do těsta rovněž můžete přidat své oblíbené ingredience a chuť této pečené kaše tak stále obměňovat.
V případě zájmu můžete klasické mléko nahradit kokosovým či mandlovým mlékem a připravit tak tento recept ve veganské verzi.
Ingredience
- 1 HR (250 ml) ovesných vloček (doporučuji tyto)
- 1 zralý banán
- 1 jablko
- 1 HR (250 ml) mléka
- 1 PL chia semínek (doporučuji tyto)
- 50g rozinek/brusinek/datlí
- špetka skořice
Postup
- V misce spolu smícháme rozmačkaný banán a nastrouhané jablko spolu s ostatními surovinami.
- Vzniklé těsto nalijeme do formy na chleba, případně jiné menší formy a pečeme 25-30 minut při teplotě 180 stupňů, dozlatova.
- Po upečení můžete pečenou kaši sníst ještě teplou (tehdy se ale trochu rozpadá) nebo nechat vychladnout, případně dát do lednice.

Čas přípravy | 35 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 390 KCal | |
Sacharidy | 68 g | |
Vláknina | 11 g | |
Bílkoviny | 12 g | |
Tuky | 6 g |