ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Nízkokalorický špenátový sendvič bez mouky

Nízkokalorický špenátový sendvič bez mouky

Recept na tento nízkokalorický špenátový sendvič bez mouky vznikl, když mi nevyšlo těsto na proteinovou špenátovou roládu, protože bylo tlustší než mělo být, a tudíž jsem musela zase jednou improvizovat. Zřejmě to tak mělo být, jinak bych nikdy nepřišla na to, jaký může být takový zdravý špenátový sendvič výborný!

Navíc se může pyšnit vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem sacharidů a kalorií.

Pokud máte rádi špenát, určitě tento recept zkuste. Naplnit ho můžete libovolnými surovinami, které máte rádi. Moje nejoblíbenější jsem shrnula v seznamu surovin.

Špenát je jednou z nejvýživnějších potravin na světě, která má zároveň minimum kalorií. 1 hrnek této listové zeleniny obsahuje více než denní doporučenou dávku vitamínu K (zpevňuje kosti) a A (potřebný pro normální růst a vývoj těla, obzvlášť pro zdravé kosti a zuby), téměř celou dávku manganu a kyseliny listové (dokáže snížit riziko mrtvice) a 40 % DDD hořčíku (pomáhá udržovat zdravý krevní tlak). Najdete v něm množství dalších živin včetně vlákniny, vápníku a bílkovin. Nezanedbatelné plus je v tom, že jeden šálek syrového špenátu nemá ani deset kilokalorií. Špenát také působí jako prevence proti rakovině, protože obsahuje více než deset různých flavonoidů, které mají antioxidační účinky. Díky obsahu betakarotenu a luteinu prospívá i našim očím.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Ingredience

  • 250g čerstvého špenátu
  • 3 vejce
  • pepř, cibulové/česnekové koření
  • Volitelná náplň:
  • šunka
  • sýr
  • kukuřice
  • salát, rajčata
  • cottage, bílý jogurt
  • tuňák (doporučuji tohoto)
  • cibule

Postup

  1. Špenát umyjeme, necháme okapat a spolu s vajíčky ho rozmixujeme v mixéru nadrobno. (doporučuji tento)
  2. Těsto nalijeme do zapékací mísy vyložené papírem na pečení. Velikost mísy zvolte podle toho, jak silné těsto chcete mít.
  3. Špenátové těsto pečeme 20-25 minut na 200 stupňů.
  4. Když je hotové, necháme ho vychladnout a potom ho rozkrojíme napůl.
  5. Na jednu polovinu pokládáme náplň a přikryjeme druhou polovinou.
  6. Rozřežeme diagonálně a podáváme.
Čas přípravy30 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal100 KCal
Sacharidy5 g
Vláknina3 g
Bílkoviny9 g
Tuky5 g
...
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu

Please log in to FaceBook to display comments.

✉️ Send me your favorite recipe.

Do you like to cook healthy and want to publish your favorite recipe on ZdravéFit Recepty?
Email it to me and I will be happy to try it and publish it.