ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Fit zelný salát s tuňákem

Fit zelný salát s tuňákem

Pokud jste i vy fanoušky jednoduchých salátů, které jsou zdravé a rychlé na přípravu, rozhodně si tento recept určitě uložte. Krémový fit zelný salát s tuňákem vás překvapí úžasným spojením chutí, ale zároveň i vysokým podílem bílkovin (33 g na porci) a vlákniny. Salát je nízkokalorický a perfektní buď k čerstvému ​​pečivu nebo také jako náplň do tortilly. Vyzkoušejte ho třeba k večeři, jsem si jistá, že si pochutnáte!

Tento tuňákový salát se zelím připravíte bez majonézy a přidaného tuku, k jeho zahuštění vám postačí řecký bílý jogurt a cottage sýr. Doporučuji použít nízkotučný bílý řecký jogurt – ten salát krásně zjemní a neoddělí se od něj voda tak, jak to bývá u klasických jogurtů. Navíc má také vyšší podíl bílkovin. Množství jogurtu můžete klidně přizpůsobit podle toho, zda máte raději více či méně krémovější saláty.

Do salátu jsem přidala i filety z tuňáka Sun&Sea ve vlastní šťávě, které poslouží jako další kvalitní zdroj bílkovin. Salát bude díky tuňáku i sytější a jeho chuť se krásně doplňuje s chutěmi ostatních surovin. K přípravě receptů nejraději používám mražený hrášek a mraženou kukuřici. Předtím, než je smíchám s ostatními surovinami je ale patřičně rozmrazím. Křen ze salátu určitě nevynechte, dodává mu ten finální šmrnc, díky kterému nebudete vědět, kdy se salátem přestat.

Fit zelný salát můžete dochutit pomocí vašich oblíbených čerstvých bylinek – ať už přidáte kopr, tymián, bazalku nebo jiný druh bylinek, chuť salátu jimi nemůžete pokazit.

Pojďte vyzkoušet tento fantastický a zdravý salát, jistě si jej zamilujete. A zmínila jsem, že bude hotový do 15 minut?

Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.

Online kurz fit akademie

Ingredience

  • 600-700 g hlávkového zelí
  • 150 g kukuřice
  • 150 g hrášku
  • 300 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • Na dressing:
  • 1 PL hořčice
  • 200 g cottage sýr (i s nálevem)
  • 150 g bílého řeckého jogurtu
  • 2 prolisované stroužky cedníku
  • 1 ČL křenu (ve skle)
  • sůl (podle chuti)
  • špetka mletého pepře a nového koření
  • menší hrst bylinek (bazalka, tymián, kopr...)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Zelí omyjeme a nastrouháme najemno. V misce ho smícháme s hráškem, kukuřicí a tuňákem zbaveným nálevu.
  2. Do misky přidáme také všechny suroviny na dresink, dochutíme ho solí a pepřem podle chuti a salát dobře zamícháme.
  3. Salát chutná nejlépe poté, co se alespoň 2 hodiny rozleží v lednici – jeho chutě se tak lépe propojí.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy15 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty /
KCal262 KCal
Sacharidy23 g
Vláknina8 g
Bílkoviny34 g
Tuky4 g