ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Fit tresčí salát

Fit tresčí salát

Všichni jistě dobře znáte známou tresku v majonéze. Je oblíbeným salátem nejednoho z nás, možná už od dětství. Avšak v kupované verzi najdeme množství surovin, které by tam vůbec být neměly a navíc je plný tuku a nepatří tak k nejzdravějším fit salátům. V tomto receptu vám nabízím dietní, zdravou a fit verzi tresčího salátu, který vaše tělo obohatí o živiny a nebudete se po něm cítit těžko. A nebojte se, chuťově má ​​velmi blízko ke klasické tresce v majonéze.

Treska je nízkokalorická a nízkotučná ryba která obsahuje téměř čisté bílkoviny, což ji činí perfektní i do diety, při hubnutí a také pro všechny nadšence fitness. Je bohatá na vitamin B12, draslík, fosfor a selen. Treska si tak určitě zaslouží mít hlavní roli ve zdravém jídelníčku každého z nás. Proč ji tedy nezkusit v podobě tohoto chutného a sytého salátu?

Fit tresčí salát je ideální k snídani nebo k večeři spolu s celozrnným pečivem. Obsahuje téměř čisté bílkoviny, je nízkotučný a nízkosacharidový. Tento recept na rybí salát je rychlý na přípravu a má vynikající chuť.

Určitě tento zdravý recept na fit tresčí salát vyzkoušejte. Nejlepší je po odležení v lednici, alespoň přes noc.

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Online kurz fit akademie

Ingredience

  • 400 g čerstvé vykostěné tresky
  • 1 velká cibule
  • 4 PL hořčice
  • 400 g skyru nebo řeckého jogurtu
  • 2 menší mrkve
  • 5 PL octa
  • 3 bobkové listy
  • mletý pepř
  • 1 ČL soli (doporučuji tuto)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, solí a bobkovým listem.
  2. Do vroucí vody přidáme čerstvou tresku a vaříme ji ve vodě po dobu 15 minut.
  3. Tresku vyjmeme a do vody vložíme očištěnou mrkev v celku, kterou vaříme zhruba 5 minut doměkka.
  4. Následně mrkev necháme vychladnout a nastrouháme ji najemno na struhadle.
  5. Vychlazenou tresku vložíme do větší mísy, kde ji pomocí vidličky pořádně rozmačkáme na malé kousky.
  6. K tresce přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, hořčici a skyr nebo řecký jogurt. Salát dobře promícháme.
  7. Na závěr rybí salát dochutíme ještě solí, octem, pepřem, případně i hořčicí.
  8. Salát necháme odstát v lednici nejlépe přes noc, aby se všechny chutě propojily.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy35 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal174 KCal
Sacharidy5 g
Vláknina1 g
Bílkoviny33 g
Tuky1 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu