ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Chod
Preference
Alergeny
Surovina
ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Zdravé kedlubnové hranolky

Zdravé kedlubnové hranolky

Na Slovensku existuje unikátní způsob balení dívek, tzv. tlačení kedluben (lichotek, sladkých slovíček) do hlavy. Zkuste být originálnější a nabídněte jí kedlubnové hranolky, které skončí v žaludku. O romantickou, zdravou a rychlou večeři máte postaráno. Určitě ji receptem na kedlubnová hranolky okouzlíte více než sbírkou motýlů.

Hranolky už dávno nejsou jen o bramborách. Zdravé zeleninové hranolky snadno a jednoduše připravíte například i z kedlubny. Kedlubna je vynikajícím zdrojem živin, protože obsahuje magnézium, které povzbuzuje činnost organismu. Účinné látky obsažené v kedlubně pomáhají při problémech se zánětem, snižují riziko cukrovky a také jsou velmi prospěšné při hubnutí a udržování štíhlé postavy.

Pokud tyto nízkokalorické kedlubnová hranolky správně dochutíte, stanou se přirozenou součástí vašeho jídelníčku a s chutí si je vždy přidáte jako přílohu k rybě, masu či jen tak jako pohoštění pro přátele s oblíbeným dipem. Uvidíte, že klasické bramborové hranolky vám už chybět vůbec nebudou.

Tip na výborný nízkokalorický snack či lehkou večeři: Teplé hranolky podávané s bílým jogurtem, případně domácím česnekovým či jiným dipem.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Ingredience

  • 2 kedlubny
  • špetka mořské soli
  • koření (podle chuti, doporučená směs: mletý pepř, mletá paprika, česnekové koření)
  • 1 ČL olivového oleje (doporučuji tento)

Postup

  1. Kedlubny očistíme a nakrájíme na hranolky.
  2. Nakrájenou kedlubnu dáme do misky, kde ji posolíme, aby se zbavila vody a necháme ji odpočívat zhruba 20 minut. Tento krok můžete vynechat, ale hranolky budou méně křupavější.
  3. Vodu po 20 minutách slijeme, kedlubnové hranolky polijeme olivovým olejem, okořeníme podle chuti a rozložíme na plech vyložený papírem na pečení.
  4. Kedlubnové hranolky pečeme na 200 stupních zhruba 25 minut dohněda.
  5. Hranolky podáváme teplé samostatně, s bílým jogurtem, případně s jiným dipem.
Kniha Fit recepty 1
Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).
Koupit knihu
Čas přípravy45 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty/ 1 porce
KCal20 KCal
Sacharidy5 g
Vláknina6 g
Bílkoviny3 g
Tuky3 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu