ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Špenátový quiche bez mouky

Špenátový quiche bez mouky

Kiš, kiš, malá myš... Nebojte se, do tohoto receptu nebudeme přidávat žádné hlodavce, to jsem si jen zavzpomínala na dětské časy. Ať vám už slaný koláč quiche asociuje cokoli, tento recept obohatí vaše představy o lahodnou chuť, zdravý nádech a radost z přípravy.

Špenátový quiche má už podle názvu své kořeny ve Francii a jelikož je tento národ mistrem ve vychutnávání si pořádného jídla a vína, slaný quiche se původně vyráběl z chlebového těsta, později se začalo používat křehčí těsto, například listové , a já vás dnes obdaří receptem na zdravý quiche zcela bez mouky a lepku.

Recept na špenátový quiche bez mouky je plný zdravých ingrediencí, kde hlavní složku tvoří zřejmě nejvýživnější listová zelenina s množstvím vitamínů špenát a pomocník pro štíhlou linii obohacený o vápník a potřebnou dávku bílkovin - cottage sýr . V receptu můžete spolu s cottage sýrem použít jakýkoli sýr, já nejraději přidávám ještě strouhanou mozzarellu. Tento chutný špenátový koláč je dokonce nízkokalorický a nízkosacharidový, takže je také jako stvořený do diety** na hubnutí**.

Na receptu si navíc pochutnáte, pokud máte rádi vynikající zdroj antioxidantů kukuřici a malé šikovné nízkosacharidové žampiony. Tento fit špenátový quiche bez mouky připravíte do půl hodiny a klidně jej můžete servírovat jako plnohodnotné pohoštění pro přátele nebo jednoduše jako zdravou večeři plnou bílkovin.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Online kurz fit akademie

Ingredience

  • 1/2 cibule
  • 200g žampionů
  • 1 ČL olivového oleje (doporučuji tento)
  • 4 HR čerstvého špenátu
  • 1 HR cottage sýru
  • 4 vejce
  • 1/2 HR strouhaného sýru
  • pepř
  • červená paprika
  • sůl podle chuti (doporučuji tuto)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Na pánvi na lžičce oleje orestujeme cibulku a přidáme k ní nakrájené žampiony.
  2. Opékáme je asi 3 minuty a potom k nim přidáme špenát.
  3. Mícháme, až dokud špenát nepustí všechnu vodu a zůstane téměř suchý.
  4. Když je směs suchá, odstavíme ji z tepla.
  5. V míse rozmícháme vejce s cottage sýrem, strouhaným sýrem, kořením a kukuřicí.
  6. Nakonec přidáme i špenátovou směs a pořádně promícháme.
  7. Těsto nalijeme do dortové nebo jiné zapékací formy, která je vyložená papírem na pečení a dáme péct na 175 stupňů na dobu 30 minut, dokud nezačne seshora quiche hnědnout.
  8. Do quiche můžete podle chuti přidat například i rajčata, olivy, kozí sýr, kukuřici, chřest nebo uvařené maso.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy40 minut
Vydatnost6 krajíců
Nutriční hodnoty /
KCal101 KCal
Sacharidy3 g
Vláknina1 g
Bílkoviny8 g
Tuky7 g