
Přeložená celozrná placka nebo tortilla plněná tuňákovou směsí
Křupavá plněná celozrnná placka nebo tortilla plněná tuňákovou směsí a rozpuštěným sýrem. Další skvělý fit tip na rychlé jídlo s použitím celozrnné tortilly nebo placky. Jídlo je hotové za 15 minut, stačí ho naplnit oblíbenými ingrediencemi a zapéct do křupava na pánvi. Hodně bílkovin a málo tuku - to jsou tyto fit placky s tuňákovou směsí.
Mám ráda rychlé a šikovné recepty, při kterých nemusím strávit v kuchyni polovinu dne. Zejména pokud mám velmi rušný den a na vaření opravdu nemám čas. Tehdy jsou skvělé právě tyto recepty - rychlé, lehce stravitelné a stále nabité vitamíny, minerály a proteiny. I obsah náplně do tortilly můžete měnit, ať už podle vaší chuti, nálady nebo toho, co máte aktuálně doma v lednici. Všechno dohromady smíchat a naskládat na celozrnnou placku - příprava oběda už nemůže být snazší.
Vyzkoušejte tyto přeložené placky. Pěkně se opečou z obou stran, naberou křupavost a ten roztátý sýr uvnitř si zkrátka zamilujete. Skvělý tip na oběd nejen pro milovníky zdravé stravy, ale i pro vaše děti, které budou vesele ,,natahovat,, se sýrem :) Dobrou chuť!
Ingredience
- 1 celozrnná placka nebo tortilla
- 70 g tuňáka ve vlastní šťávě (doporučuji tohoto)
- 30 g strouhané mozzarelly
- 2 kyselé okurky
- kousek cibule nakrájené najemno
- 3 PL kukuřice
- 1 ČL hořčice
- 1 ČL kečupu (bez cukru)
- salát
Postup
- Nejdříve připravíme placku podle tohoto receptu, nebo použijeme celozrnnou tortillu z obchodu.
- Zevnitř ji potřeme hořčicí, kečupem.
- Na jednu z natřených polovin poklademe tuňáka zbaveného šťávy, cibuli, kukuřici, kyselé okurky a nastrouhaný sýr.
- Také můžeme navrstvit trochu salátu.
- Placku přeložíme napůl a lehce ji zmáčkneme, aby držela pohromadě.
- Nesnažte se ji moc přeplňovat, aby se s ní dále dobře manipulovalo.
- Vložíme ji na horkou pánev a pečeme z obou stran dozlatova.
- Povrch by měl být křupavý a sýr by se měl rozpustit.
- Placku podáváme teplou spolu se salátem.
Čas přípravy | 15 minut | |
Vydatnost | 1 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 335 KCal | |
Sacharidy | 34 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bílkoviny | 27 g | |
Tuky | 10 g |