ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Chod
Preference
Alergeny
Surovina
ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Plněné snídaňové ovesné tyčinky

Plněné snídaňové ovesné tyčinky

Jednoduchý a chutný recept na sytou a zdravou snídani nebo svačinu plnou komplexních sacharidů, které vám dodají potřebnou energii na ráno. Pokud vás ovesné vločky v podobě snídaňových cereálií či kaše omrzely, zkuste tuto obměnu bez přidaného cukru, tuku a mouky. Jsou slazené pouze ovocem, mají tedy příjemnou, jemně nasládlou chuť. Věřím, že si tyto zdravé domácí ovesné tyčinky zamilujete alespoň tak, jako já.

K jejich přípravě vám postačí jen pár základních surovin a několik minut času. Použít lze jakékoli oblíbené ovoce (například jahody, maliny, meruňky, třešně či jablka). Mají nízký obsah tuku a na druhé straně jsou bohaté na vlákninu.

Tento recept můžete pokaždé přizpůsobit podle vlastních chutí, okořenit ho skořicí, kardamomem či perníkovým kořením a vyzkoušet stále jinou ovocnou náplň podle toho, co je právě v sezóně. Na přípravu těsta použijte co nejzralejší banány. A pokud byste si chtěli tyto snídaňové ovesné tyčinky připravit jako dezert, tedy v ještě sladší verzi, můžete do těsta přidat 1-2 lžíce medu, případně stévii.

Připravte si tyto dietní plněné ovesné tyčinky den předem a zabalte na svačinu, možná se budete do práce a školy těšit ještě více :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl (koupíte zde).

Ingredience

  • 3 HR ovesných vloček (doporučuji tyto)
  • 1 banán
  • 1,5 HR jablkového pyré (bez cukru)
  • 1 ČL skořice
  • Na náplň:
  • 1,5 HR ovoce (např. bobulovité)
  • 1 banán
  • 1/2 HR jablkového pyré (bez cukru)

Postup

  1. Ovesné vločky, rozmačkaný banán, pyré a skořici smícháme pečlivě dohromady.
  2. Polovinu této hmoty rozetřeme do zapékací mísy/formy. Velikost formy zvolte podle toho, jak silné chcete tyčinky mít.
  3. Připravíme si náplň.
  4. Ovoce, banán a jablkové pyré rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré.
  5. Když je náplň hotová, rozetřeme ji na ovesný základ.
  6. Na závěr náplň potřeme zbylou ovesnou hmotou a tím ji přikryjeme.
  7. Koláč dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na dobu 30-35 minut dohněda.
  8. Necháme vychladnout a nakrájíme na tyčinky.
  9. Doporučuji nechat je přes noc v lednici, na druhý den jsou pevnější.
Kniha Fit recepty 1
Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl (koupíte zde).
Koupit knihu
Čas přípravy45 minut
Vydatnost10 krajíců
Nutriční hodnoty/ 1 krajíc
KCal143 KCal
Sacharidy25 g
Vláknina5 g
Bílkoviny3 g
Tuky2 g