
Nízkotučné ovesné recepty
Ovesné vločky jsou díky svým nutričním vlastnostem a vyššímu obsahu vlákniny oblíbenou složkou různých diet. Jejich výhodou je i nízký obsah tuku (7 %), což je činí vhodnou surovinou pro použití i v nízkotučných receptech.
Z ovesných vloček dokážeme vyčarovat chutné nízkotučné snídaně, koláče, cookies, ale i hlavní jídla a večeře s nízkým obsahem tuku. Za zmínku určitě stojí i rybí kuličky či nepečený ovesný nákyp, které patří mezi mé oblíbence.
Jak už jistě víte, konzumování ovesných jídel je také skvělým zvykem během hubnutí. Nejenže tato jídla chutnají skvěle a dobře zasytí, ale také energie z nich se do těla uvolňuje postupně, udržuje tak rovnoměrnou hladinu cukru v krvi a zabrání tím nutkání k přejídání se během dne. Tato vděčná surovina vám navíc pomůže zvýšit metabolismus.
Přesvědčila jsem vás? V tom případě určitě vyzkoušejte tyto jednoduché nízkotučné recepty s ovesnými vločkami a pochutnejte si na nich už dnes.










