
Fitness jablkový štrúdl z ovesných vloček
Rychle připravený, rychle snědený. Pokud máte rádi jednoduché fitness recepty, tak si tento zdravý jablkový štrúdl z ovesných vloček bez mouky a tuku určitě oblíbíte.
Mnohokrát, když mám chuť na zdravý a rychlý dezert, sáhnu právě po tomto receptu na fitness štrúdl. Občas jej přichystám i k snídani. Suroviny mám téměř stále doma a 5 minut na jeho přípravu také kdykoli velmi ráda najdu. Jednoduše stačí dohromady smíchat všechny suroviny na ovesné těsto, rozložit je na plech, naplnit nastrouhanými jablky, posypat voňavou skořicí, srolovat a hotovo. Zdravý jablečný štrúdl je v troubě, ani se nenadějete.
Tato jablečný štrúdl neobsahuje žádný přidaný tuk ani mouku. Těsto je tvořeno z ovesných vloček, jogurtu a medu. V náplni najdete pouze jablka se skořicí, ale přidat do ní můžete i rozinky, ořechy, případně tvaroh. 1 kousek štrúdlu obsahuje pouze 75 kalorií a 1 g tuku, což jsou oproti klasickému štrúdlu z listového těsta velmi příznivé hodnoty. Zejména díky tomu, že je štrúdl nízkokalorický, je vhodný i do diety na hubnutí. V této fit verzi najdete i více vlákniny a mikronutrientů.
Asi už teď si dokážete představit, jak tento zdravý jablečný fitness štrúdl během pečení krásně voní. Nejlépe chutná ještě teplý.
Ingredience
- 1 HR (250 ml) + 3 PL ovesných vloček (doporučuji tyto)
- 150g bílého jogurtu
- 4 PL vody
- 2-3 PL medu (doporučuji tento)
- 2 jablka
- 1 PL skořice (doporučuji tuto cejlonskou)
- rozinky, ořechy (volitelné)
Postup
- V misce smícháme ovesné vločky, jogurt, vodu a 2 lžíce sladidla.
- Vzniklé středně tuhé těsto rozetřeme na papír na pečení do obdélníkového tvaru o tloušťce přibližně 0,5 cm.
- Jablka nastrouháme na struhadle a smícháme se skořicí.
- Kdo má rád sladší dezerty, doporučuji přidat ještě 1 lžíci medu nebo jiného sladidla.
- Jablkovou náplň rozetřeme na těsto, přeložíme na půlku a přitiskneme okraje, aby náplň nevypadla.
- Vzniklý štrúdl pečeme 30 minut při 200 stupních dozlatova.

Čas přípravy | 40 minut | |
Vydatnost | 10 krajíců |
Nutriční hodnoty/ 1 krajíc | ||
KCal | 75 KCal | |
Sacharidy | 14 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 2 g | |
Tuky | 1 g |