ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Zdravé karbanátky z červené řepy

Zdravé karbanátky z červené řepy

Tak tyto zdravé karbanátky z červené řepy si zamilujete při prvním ochutnání! K jejich přípravě navíc potřebujete pouze 4 základní suroviny a pár minut přípravy. Perfektní jsou jako zdravá večeře či snack během dne. Mají nádhernou barvu a fantastickou, výraznou chuť.

Abyste recept mohli připravit co nejrychleji, doporučuji koupit si vakuově balenou, uvařenou červenou řepu - v takovém případě vám bude samotná příprava trvat přibližně 5 minut. Červenou řepu doporučuji nastrouhat úplně najemno, aby mělo těsto správnou hustotu. Pro ideální konzistenci těsta také použijte jemné ovesné vločky. Z receptu určitě nevynechte ani strouhaný parmazán, dodává totiž karbanátkům skvělou chuť. Pokud karbanátky potřebujete připravit bez laktózy, můžete ho nahradit lahůdkovým droždím (koupíte zde) .

Tyto karbanátky můžete podávat například s humusem, tzatziki či jiným dipem. Karbanátky skladujeme v chladničce a doporučuji je zkonzumovat do 3 dnů. Z uvedeného množství surovin vám vyjdou karbanátky na 1 plech, z čehož budete mít 16 ks, tzn. 4 menší porce.

Přeji vám dobrou chuť :)

Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Červenou řepu nastrouháme najemno.
  2. V misce ji smícháme s vajíčkem, jemnými ovesnými vločkami, parmazánem, solí a mletým pepřem.
  3. Těsto zpracujeme rukou, a poté z něj tvarujeme malé karbanátky (16 ks).
  4. Karbanátky pokládáme na plech vystlaný pečicím papírem.
  5. Pečeme je přibližně 20 minut při 180 stupních (funkce horní + dolní ohřev).

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy30 minut
Vydatnost16 karbanátků
Nutriční hodnoty /
KCal43 KCal
Sacharidy5 g
Vláknina1 g
Bílkoviny2 g
Tuky1 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu