Tak tyto zdravé karbanátky z červené řepy si zamilujete při prvním ochutnání! K jejich přípravě navíc potřebujete pouze 4 základní suroviny a pár minut přípravy. Perfektní jsou jako zdravá večeře či snack během dne. Mají nádhernou barvu a fantastickou, výraznou chuť.
Abyste recept mohli připravit co nejrychleji, doporučuji koupit si vakuově balenou, uvařenou červenou řepu - v takovém případě vám bude samotná příprava trvat přibližně 5 minut. Červenou řepu doporučuji nastrouhat úplně najemno, aby mělo těsto správnou hustotu. Pro ideální konzistenci těsta také použijte jemné ovesné vločky. Z receptu určitě nevynechte ani strouhaný parmazán, dodává totiž karbanátkům skvělou chuť. Pokud karbanátky potřebujete připravit bez laktózy, můžete ho nahradit lahůdkovým droždím (koupíte zde) .
Tyto karbanátky můžete podávat například s humusem, tzatziki či jiným dipem. Karbanátky skladujeme v chladničce a doporučuji je zkonzumovat do 3 dnů. Z uvedeného množství surovin vám vyjdou karbanátky na 1 plech, z čehož budete mít 16 ks, tzn. 4 menší porce.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!