ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Nepečený fitness čokoládový cheesecake

Nepečený fitness čokoládový cheesecake

Nepečený fitness čokoládový cheesecake s malinami, který chutná jako termix? Právě se na něj díváte. A skutečně mi věřte, že stojí za vyzkoušení. Tento cheesecake navíc představuje jednu velkou bílkovinnou bombu - ukrývá se v něm řecký jogurt, tvaroh, cream cheese a podle chuti si do něj můžete přidat i samotný protein.

Pronikavou čokoládovou chuť mu propůjčuje kvalitní holandské kakao, kterým vůbec nemusíte šetřit. Na oslazení jsem použila xylitol (doporučuji tento) , díky němu je náplň tohoto cheesecaku bez cukru a má tak i méně kalorií a sacharidů. Použít však můžete i ekvivalent stévie, případně třtinový nebo kokosový cukr - podle toho, jak moc fit ho chcete mít. Do těsta však doporučuji přidat med, aby mělo správnou konzistenci. Na ztuhnutí náplně použijte 100% želatinu v prášku (želatina nesmí obsahovat žádné jiné ingredience). A pokud byste chtěli tento cheesecake bez lepku, na korpus z ovesných vloček použijte bezlepkovou variantu.

Fitness čokoládový cheesecake si můžete připravit s proteinem, ale i bez něj - nic se nestane, pokud jej vynecháte. Pokud však protein přidáte, obohatíte cheesecake o ještě větší dávku bílkovin.

Pojďte si připravit tento chutný čokoládový cheesecake - jednoduše, bez pečení a ze samých zdravých surovin.

Ingredience

  • 600 g nízkotučného bílého řeckého jogurtu (nebo jemného tvarohu, případně mix obou)
  • 400 g light cream cheese
  • 100 g holandského kakaa
  • 150 g xylitolu (případně ekvivalent stévie či třtinového cukru) (doporučuji tento)
  • 200 g malin (na ozdobu)
  • 30 g 100% želatiny v prášku
  • 1 odměrka čokoládového proteinového prášku (můžete vynechat) (doporučuji tento)
  • máta (na ozdobu)
  • na korpus:
  • 200 g ovesných vloček (doporučuji tyto)
  • 2 PL medu
  • 2 PL rozpuštěného kokosového oleje (doporučuji tento)
  • 1-3 PL vody (podle potřeby)

Postup

  1. V sekáčku (doporučuji tento) rozmixujeme dohromady všechny suroviny na těsto. Vodu přidáváme po lžících podle potřeby tak, aby bylo těsto jednolité, ale aby zase nebylo příliš mokré.
  2. Hotové těsto zatlačíme na dno dortové formy (o průměru kolem 25 cm).
  3. Ve velké míse smícháme dohromady řecký jogurt (případně i tvaroh), cream cheese, kakao, sladidlo a podle chuti i protein.
  4. V menší misce rozmícháme želatinu s pár lžícemi vařící vody. Mícháme, dokud se nerozpustí.
  5. K rozpuštěné želatině přidáme pár lžic čokoládového krému a důkladně je rozmícháme.
  6. Takto připravenou želatinu následně vmícháme do celého čokoládového krému.
  7. Čokoládový krém nalijeme na připravený korpus.
  8. Cheesecake odložíme alespoň na 5 hodin do chladničky.
  9. Nakonec dozdobíme čokoládový cheesecake malinami a mátou.
Čas přípravy20 minut
Vydatnost12 krajíců
Nutriční hodnoty/ 1 krajíc
KCal271 KCal
Sacharidy30 g
Vláknina6 g
Bílkoviny17 g
Tuky11 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu