Nepečený fitness čokoládový cheesecake
Nepečený fitness čokoládový cheesecake s malinami, který chutná jako termix? Právě se na něj díváte. A skutečně mi věřte, že stojí za vyzkoušení. Tento cheesecake navíc představuje jednu velkou bílkovinnou bombu - ukrývá se v něm řecký jogurt, tvaroh, cream cheese a podle chuti si do něj můžete přidat i samotný protein.
Pronikavou čokoládovou chuť mu propůjčuje kvalitní holandské kakao, kterým vůbec nemusíte šetřit. Na oslazení jsem použila xylitol (doporučuji tento) , díky němu je náplň tohoto cheesecaku bez cukru a má tak i méně kalorií a sacharidů. Použít však můžete i ekvivalent stévie, případně třtinový nebo kokosový cukr - podle toho, jak moc fit ho chcete mít. Do těsta však doporučuji přidat med, aby mělo správnou konzistenci. Na ztuhnutí náplně použijte 100% želatinu v prášku (želatina nesmí obsahovat žádné jiné ingredience). A pokud byste chtěli tento cheesecake bez lepku, na korpus z ovesných vloček použijte bezlepkovou variantu.
Fitness čokoládový cheesecake můžete připravit s proteinem, ale i bez něj - nic se nestane, pokud jej vynecháte. Pokud však protein přidáte, obohatíte cheesecake o ještě větší dávku bílkovin.
Pojďte si připravit tento chutný čokoládový cheesecake - jednoduše, bez pečení a ze samých zdravých surovin.
Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.
Ingredience
- 600 g nízkotučného bílého řeckého jogurtu (nebo jemného tvarohu, případně mix obou)
- 400 g light cream cheese
- 100 g holandského kakaa
- 150 g xylitolu (případně ekvivalent stévie či třtinového cukru) (doporučuji tento)
- 200 g malin (na ozdobu)
- 30 g 100% želatiny v prášku
- 1 odměrka čokoládového proteinového prášku (můžete vynechat) (doporučuji tento)
- máta (na ozdobu)
- na korpus:
- 200 g ovesných vloček (doporučuji tyto)
- 2 PL medu
- 2 PL rozpuštěného kokosového oleje (doporučuji tento)
- 1-3 PL vody (podle potřeby)
Postup
- V sekáčku (doporučuji tento) rozmixujeme dohromady všechny suroviny na těsto. Vodu přidáváme po lžících podle potřeby tak, aby bylo těsto jednolité, ale aby zase nebylo příliš mokré.
- Hotové těsto zatlačíme na dno dortové formy (o průměru kolem 25 cm).
- Ve velké míse smícháme dohromady řecký jogurt (případně i tvaroh), cream cheese, kakao, sladidlo a podle chuti i protein.
- V menší misce rozmícháme želatinu s pár lžícemi vařící vody. Mícháme, dokud se nerozpustí.
- K rozpuštěné želatině přidáme pár lžic čokoládového krému a důkladně je rozmícháme.
- Takto připravenou želatinu následně vmícháme do celého čokoládového krému.
- Čokoládový krém nalijeme na připravený korpus.
- Cheesecake odložíme alespoň na 5 hodin do chladničky.
- Nakonec dozdobíme čokoládový cheesecake malinami a mátou.
Čas přípravy | 20 minut | |
Vydatnost | 12 krajíců |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 218 KCal | |
Sacharidy | 21 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bílkoviny | 17 g | |
Tuky | 4 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinNízkotučnéZdravé dezertyBez vajecOvesné vločkyFitness dezerty s vysokým obsahem bílkovinZdravé dezerty bez vajecZdravé dezerty s ovesnými vločkamiNízkotučné ovesné receptyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!