
Fitness koláč k snídani
V jednoduchosti je krása, a to platí i u tohoto fitness koláče k snídani. Nejenže je připraven (k pečení) do 5 minut, je ještě velmi zdravý a chutný. Koláč je skvělým zdrojem bílkovin, komplexních sacharidů a omega 3 mastných kyselin. Není moc sladký, což ráno potěší a navíc tak nevyvolává další chutě na sladké. Připravte si ho k snídani nebo zabalte na svačinu a hlavně si ho vychutnejte.
Věděli jste, že Francouzi milují sladké snídaně? Stoly mají vždy plné ovoce, cereálií, croissantů a džemu. Marně však budete hledat něco skutečné výživného a zdravého, bez přidaného cukru a množství tuku. Pokud jste i vy milovník sladkých snídaní, tento sladký snídaňový fitness koláč je přesně pro vás. Ano, koláče můžete jíst i k snídani! Nebo si ho vezměte do práce či školy.
Pokud jste zvyklí jíst k snídani ovesné vločky, jogurt a ovoce, mám pro vás dobrou zprávu - konečně jste našli nový způsob, jak si tyto oblíbené přísady připravit jinak. Zkoušeli jste někdy tuto kombinaci upéct? Zaručuji vám, že se u této zdravé snídaně budete olizovat. Přelijte si koláček horkým ovocem a jinou snídani už ani nebudete chtít.
Ingredience
- 1 velký zralý banán
- 1 hrnek mletých (rozmixovaných) ovesných vloček (doporučuji tyto)
- 180 g bílého řeckého jogurtu (nebo 12% smetanový sýr Philadelphia)
- 3 vejce
- 3 PL chia semínek (doporučuji tyto)
- 50 g rozinek
- 1 lžičku skořice (doporučuji tuto cejlonskou)
- 1/2 ČL sypké stévie (nebo 2 lžíce medu) - lze vynechat, v případě, že upřednostňujete koláč méně sladký
- 2 jablka (případně jiné ovoce)
Postup
- Kromě jablek a rozinek rozmixujeme všechny zbylé ingredience.
- Do těsta přidáme rozinky.
- Nastrouhaná nebo na tenké plátky nakrájená jablka poklademe dno menší pečící formy.
- Na jablka nalijeme připravené těsto.
- Koláč pečeme v předehřáté troubě při 160 stupních, 45 minut dozlatova.
- Před servírováním necháme koláč vychladit.
- Lze podávat přelité horkým ovocem.
Čas přípravy | 50 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 305 KCal | |
Sacharidy | 53 g | |
Vláknina | 9 g | |
Bílkoviny | 14 g | |
Tuky | 7 g |