
Pečená tuňáková omeleta
I vy zbožňujete vajíčka k snídani? Existuje nespočetné množství způsobů, jak je připravit, musíte proto vyzkoušet i tuto pečenou tuňákovou omeletu. Tato zdravá, nízkosacharidová snídaně potěší všechny členy vaší rodiny, děti i dospělé! Omeleta pečená v silikonové formě má vláčnější, jemnější chuť a je také lépe stravitelná, protože na pečení nemusíte použít žádný olej. Perfektně vás připraví do nového dne a díky vysokému obsahu bílkovin vás také dostatečně zasytí.
Nebudete se už divit, proč Španělé tak moc zbožňují k snídani právě omeletu. Připravují ji na množství způsobů, vegetariánskou i masovou variantu. Tato zdravá, nízkokalorická a nízkotučná verze obsahuje cuketu a tuňáka, ingredience, které s sebou přinášejí vláčnost a úžasnou chuť. Je neuvěřitelné, kolik úžasných receptů se dá vytvořit právě v kombinaci s tuňákem!
Podávat ji můžete posypanou strouhaným sýrem spolu s celozrnným pečivem. Je však výborná i bez pečiva, které můžete nahradit i čerstvou zeleninou jako rajčata, paprika či okurka.
- Omeleta bude držet pohromadě i bez mouky. V receptu tak není nezbytná, ale po jejím přidání bude omeleta ještě pevnější a hustější.
Ingredience
- 150 g tuňáka ve vlastní šťávě (doporučuji tohoto)
- 1 cuketa
- 1/2 cibule
- 2 česnekové stroužky
- 4 vejce
- 40 g strouhaného sýra (např. mozzarella)
- 2 PL špaldové mouky (lze vynechat)* (doporučuji tuto)
- 1 ČL mořské soli
- 1/4 ČL mleté červené papriky
- 1/4 ČL mletého pepře
Postup
- Cuketu a cibuli najemno nastrouháme anebo nakrájime, smícháme spolu tuňákem (zbaveným vody), prolisovaným česnekem a vejci.
- Nakonec přidáme všechny ostatní ingredience a promícháme.
- Takto připravené těsto nalijeme do formy nejlépe silikonové nebo s použitím pečícího papíru.
- Pečeme asi 30-40 minut na 180 stupňů dozlatova.
- Upečenou omeletu necháme alespoň 5 min. vychladnout.
- Tip: Chutná skvěle pokud ještě teplou omeletu posypete strouhaným sýrem.
Čas přípravy | 35 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 242 KCal | |
Sacharidy | 2 g | |
Vláknina | 0 g | |
Bílkoviny | 31 g | |
Tuky | 13 g |