ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou "rýží"

Nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou "rýží"

Připravte si chutný fitness oběd či večeři plnou bílkovin, s nízkým obsahem sacharidů - **kuřecí prsa s mrkví a květákovou "rýží". **Rýži v tomto receptu nahradil nadrobno posekaný květák. Podstatně se tak snížilo množství sacharidů v jídle a také je to skvělý způsob, jak do svého jídelníčku zařadit více zeleniny. Jídlo chutná perfektně, pokud jste ještě květákovou "rýži" nezkoušeli, určitě jí dejte šanci - v takové kombinaci je vynikající.

Příprava květákové rýže je přitom zcela jednoduchá a výsledek skutečně stojí za to. Celé jídlo obsahuje jen velmi málo tuku a kalorií, takže si ho můžete klidně dopřát i během diety a při hubnutí. Květák je bohatý na vitamíny, minerály, antioxidanty a také hodně vlákniny, která podporuje trávení. Považuje se za nejlepší prevenci rakoviny tlustého střeva. Hned několik dalších důvodů, proč zkusit nahradit rýži za květák. Recept na nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou "rýží" je přitom velmi jednoduchý a zvládne jej každý začátečník.

Tento low carb recept je ideální, pokud potřebujete připravit rychlý oběd pro sebe nebo celou rodinu, nebo i jako tip na lehkou večeři. A věřím, že během diety není takových receptů nikdy dost. Vyzkoušejte tuto kombinaci, věřím, že vám zachutná :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.díl (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 700 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 1 PL kokosového oleje (doporučuji tento)
  • 200 g mrkve
  • 2 PL citronové šťávy
  • 1 PL česnekového koření
  • 1 ČL mleté červené papriky
  • 1 ČL mořské soli (doporučuji tuto)
  • špetka kurkumy
  • 1 větší květák
  • 2 PL vody
  • 1 ČL mořské soli
  • 1/2 ČL mletého pepře
  • bazalka
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. V hrnci na rozpáleném oleji lehce osmahneme nadrobno nasekanou cibuli dozlatova a následně přidáme na kostičky nakrájená kuřecí prsa.
  2. Obsah hrnce pořádně promícháme, podlijeme trochou vody, přikryjeme a dusíme po dobu 20 minut.
  3. Nakonec přidáme pepř, sůl, citronovou šťávu a nastrouhanou mrkev.
  4. Vše spolu povaříme ještě 5 minut a odstavíme z tepla.
  5. Mezitím květák rozebereme na růžičky a v mixéru ho po částech rozmixujeme na "rýži".
  6. Květák můžeme pokrájet na drobné kousky i s pomocí nože, ale jemnějšího výsledku dosáhneme použitím mixéru.
  7. Nasekaný květák dáme do hlubší pánve, přidáme 2 lžíce vody, osolíme, opepříme a za občasného míchání ho vaříme zhruba 10 minut, dokud nezačne chytat zlatou barvu.
  8. Následně květákovou "rýži" odstavíme z tepla a podáváme ji spolu s hotovým masem.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy40 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal310 KCal
Sacharidy12 g
Vláknina7 g
Bílkoviny45 g
Tuky6 g