
Krémové brambory na česneku
Krémové brambory na česneku jsou jednoduché, zdravé, rychle připravené jídlo hodící se zejména do těch dnů, kdy nechcete strávit moc času v kuchyni. Chutnají výborně s brynzou i kozím sýrem, výběr je jen na vás. Pokud máte rádi bramborová jídla a ještě více bramborovou kaši, tyto krémové brambory budou vaším novým oblíbeným receptem. Jsou vhodné na oběd, ale dopřát si je můžete klidně i k snídani.
Tento nízkokalorický recept s bramborami vás překvapí svou jednoduchostí a přitom tak úžasnou chutí. Je dalším důkazem toho, že jíst zdravě a fit neznamená omezovat se, ale správně vybírat použité suroviny a jejich kombinace. Recept je plný chutí, dobře zasytí a zároveň je nutričně hodnotný.
Bryndza je našim bílým pokladem. Upravuje přirozenou střevní mikroflóru, trávení a vysoký krevní tlak. Nachází se v ní množství kvalitních bílkovin, minerálů a vitamínů skupiny B. Je skvělá při alergiích, řídnutí kostí, cukrovce a pomáhá zlepšovat imunitu. Kozí sýr obsahuje množství vápníku a má pozitivní vliv i na nervovou soustavu, čímž působí proti nervozitě a stresu.
Krémové brambory na česneku můžete podávat s kvalitní šunkou, sýrem, vajíčkem či zeleninou.
Ingredience
- 500 g brambor
- 100 g měkkého kozího sýra (nebo brynzy)
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíčka mořské soli (doporučuji tuto)
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky mleté papriky
- Volitelné suroviny navrch:
- kvalitní šunka
- vejce
- bylinky/jarní cibulka
- sýr
Postup
- Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- Vložíme je do hrnce, zalijeme je takovým množstvím vody, aby byly brambory těsně pod hladinou.
- Vodu osolíme, opepříme a přikryté brambory vaříme doměkka 15 minut.
- Do brambor přidáme prolisovaný česnek a kozí sýr (nebo brynzu).
- Vše spolu pořádně zamícháme a podáváme ještě teplé.
- Hotové brambory lze ozdobit podle chuti volitelnými surovinami.
Čas přípravy | 25 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 295 KCal | |
Sacharidy | 33 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bílkoviny | 14 g | |
Tuky | 9 g |