ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Vynikající tuňákovo-avokádová pizza se ztraceným vajíčkem

Vynikající tuňákovo-avokádová pizza se ztraceným vajíčkem

Výborná fitness tuňákovo-avokádová pizza se ztraceným vajíčkem, s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem sacharidů. Vychutnejte si ji na snídani, oběd či večeři, nejlépe chutná ještě teplá. Tato zdravá tuňáková pizza patří mezi moje nejoblíbenější fitness recepty vůbec.

Pizza těsto je netradičně vytvořené z tuňáka, vajec, vody a cizrnové mouky, lze jej tedy připravit zcela bez lepku. Pokud však cizrnovou mouku doma nemáte, můžete ji pro zachování konzistence vyměnit za jinou mouku. Na upečené pizza těsto natřeme rozmačkané avokádo a povrch pizzy dozdobíme ztraceným vajíčkem a sušenými rajčaty. Věřte mi, toto zdravé jídlo chutná ještě mnohem lépe než vypadá. Navíc kromě perfektní chuti se můžete těšit i na skvělé nutriční hodnoty. Tato low carb pizza z tuňáka totiž obsahuje bohatou dávku bílkovin, vlákniny a zdravé tuky. Z jedné pizzy vyjdou 2 porce, které jsou dostatečně syté, ale velcí jedlíci si samozřejmě mohou dopřát celou pizzu sami pro sebe.

Už 1 porce této pizzy je velmi bohatá na selen, fosfor, zinek, vitamíny B, železo, hořčík i vitamíny D, A a E.

Pokud milujete pizzu a jídla z tuňáka na jakýkoli způsob, vyzkoušejte tuto hravou obměnu plnou bílkovin, určitě vás nezklame.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. V misce smícháme tuňáka zbaveného šťávy se dvěma rozšlehanými vejci, vodou, cizrnovou (nebo jinou) moukou, solí a pepřem.
  2. Vzniklé těsto nalijeme do pečícím papírem vyložené nebo olejem potřené dortové formy (průměr cca 22 cm).
  3. Těsto pečeme 15-20 minut na 180 °C dozlatova.
  4. V malé misce vidličkou rozmačkáme avokádo na kaši.
  5. Přidáme špetku mletého pepře.
  6. Avokádo lehce rozetřeme na upečené pizzové těsto.
  7. Připravíme si ztracené vajíčko.
  8. V menším kastrolku necháme přejít vodu varem.
  9. Plamen snížíme na minimum, aby voda dál nebublala.
  10. Vodu v kastrolku pomocí vařečky rozvíříme a vzápětí do ní vylijeme vejce.
  11. Necháme ho vařit zhruba 4 minuty.
  12. Následně jej opatrně vyjmeme z vody, položíme do středu pizzy a opatrně překrojíme.
  13. Pro nejlepší efekt doporučuji použít čerstvé domácí vejce.
  14. Na závěr můžeme pizzu posypat sušenými rajčaty.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy30 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal411 KCal
Sacharidy15 g
Vláknina7 g
Bílkoviny33 g
Tuky24 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu