ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Vánoční kapr s batáty a coleslaw salátem

Vánoční kapr s batáty a coleslaw salátem

Kapr určitě patří mezi nejoblíbenější hlavní chody, které se každoročně objevují na štědrovečerních stolech v mnoha rodinách. Obvykle se připravuje tato ryba s bramborovým salátem, ale v tomto fit receptu vám představím netradiční, ale o to zajímavější kombinaci, kterou budu určitě letos během svátků podávat. Bude to zdravý recept na vánočního kapra s batáty a coleslaw salátem. Pokud si rádi občas připravíte o svátcích něco netradičního, určitě tento chutný recept vyzkoušejte. A klidně si na něm pochutnejte i mimo svátky.

Kapra připravíme velmi rychle a jednoduše, a to usmažením na pánvi. Použiji na to olej z hroznových jadérek, který je na takové smažení ideální, protože má vysoký bod varu a zachová chuť a vůni připravovaného jídla i po tepelné úpravě. Má jemně oříškovou chuť a je bohatý na vitamin E a antioxidanty. Rybu lehce opepříme a osolíme, díky čemuž získá neodolatelnou chuť. Jsem si jistá, že vůně rozmarýnu vás při jeho přípravě zcela okouzlí.

Vyzkoušejte toto zdravé a chutné jídlo, jsem si jistá, že zachutná celé rodině. Spojení chutí kapra, sladkých brambor a fit coleslaw salátu je podle mě naprosto vynikající.

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Ingredience

  • na kapra:
  • 300 g kapra
  • 3 lžíce oleje z hroznových jader Borges
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL rozmarýnu (čerstvý/sušený)
  • 1/4 ČL mletého pepře
  • na oblohu:
  • 500 g batátů
  • na coleslaw salát:
  • 1/4 bílého zelí
  • 2 menší mrkve
  • 1/4 cibule
  • 200 g bílého jogurtu
  • 2 PL zakysané smetany
  • 1 ČL hořčice
  • 1/2 ČL octa
  • 1/2 ČL citronové šťávy
  • špetka mořské soli
  • špetka mletého pepře

Postup

  1. Nejdříve připravíme salát coleslaw. V misce smícháme jogurt, zakysanou smetanu, hořčici, ocet a citronovou šťávu.
  2. Zelí, mrkev a cibuli nakrájíme na struhadle na co nejtenčí a nejmenší kousky a přidáme je do misky k dresinku.
  3. Salát pořádně zamícháme a nakonec dochutíme pepřem a mořskou solí podle chuti.
  4. Batáty uložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme jejich 30-45 minut (podle velikosti) při 190 stupních doměkka.
  5. Po dopečení je necháme vychladnout a pak nakrájíme na malé kousky.
  6. V hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej z hroznových jader.
  7. Následně na pánev přidáme na filety nakrájeného kapra, kterého osolíme a opepříme.
  8. Kapra smažíme přibližně 4 minuty z každé strany, dokud se pořádně nepropeče.
  9. Kapra podáváme spolu s coleslaw salátem a nakrájenými batáty, které můžeme na závěr polít olejem, ve kterém se kapr smažil.
Kniha Obědy a večeře
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Koupit knihu
Čas přípravy60 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty/ 1 porce
KCal679 KCal
Sacharidy58 g
Vláknina12 g
Bílkoviny46 g
Tuky25 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu