
Tuňákový zeleninovo-ovocný salát
Pro někoho je tuňák a ovoce možná na první pohled podivná kombinace, ale tento salát rozhodně doporučuji vyzkoušet. Je lehký a přitom sytý, velmi osvěžující a chuť tuňáka v něm nabírá nový rozměr. Z jedné porce tohoto fit salátu získáte množství bílkovin, omega-3 mastných kyselin a rovněž zdravých sacharidů z ovoce.
Mám ráda hravé saláty a jídla celkově, čehož jste si už u mých receptů mohli všimnout. A tento salát patří mezi moje nejoblíbenější saláty. Nejraději ho servíruji na salátovém listu nebo jej navrstvím na větší plátky jablek. Někdy si ho dopřeji na oběd, někdy na večeři a myslím si, že vhodný by byl i jako snack či svačina do školy a práce, ale během jeho konzumace se raději vyhněte společenským interakcím :)
Tento jednoduchý salát můžete připravit za pár minut, stačí smíchat všechny suroviny dohromady, a je to. Přidat do něj můžete i různé ořechy či sušené ovoce (nejraději mám rozinky a brusinky), ale tyto volitelné suroviny nejsou započítány do nutričních hodnot. A pokud máte raději jídla s výraznou chutí, klidně si do něj přimíchejte i pepř podle chuti.
Vyzkoušejte tento zdravý tuňákový zeleninovo-ovocný salát, věřím, že si ho oblíbíte také.
Ingredience
- 150g tuňáka ve vlastní šťávě (doporučuji tohoto)
- 1 jablko
- 50g hroznů
- 4 PL bílého jogurtu
- 1 PL citronové šťávy
- hrst baby špenátu
- hrst hlávkového/mixovaného/ledového salátu
- hrst mandlí nebo vlašských ořechů (volitelné) (doporučuji tyto)
- sušené rozinky (volitelné)
Postup
- V misce spolu smícháme jogurt, citronovou šťávu a nakonec přidáme tuňáka.
- Špenát a salát posekáme nadrobno a přimícháme k tuňákové směsi.
- Nakonec přidáme hrozny a na kostky nakrájené jablko.
- Salát můžeme dozdobit sušenými rozinkami či ořechy a ihned ho servírujeme.

Čas přípravy | 5 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 140 KCal | |
Sacharidy | 15 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bílkoviny | 17 g | |
Tuky | 2 g |