ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Super šťavnatá banánovo-tvarohová bábovka bez mouky a tuku

Super šťavnatá banánovo-tvarohová bábovka bez mouky a tuku

Pokud máte rádi tvaroh, tak vám z této zdravé tvarohové bábovky určitě nebudou stačit jen 2-3 kousky. Je totiž super šťavnatá, chutná, osvěžující, sytá a navíc i zdravá! Vhodná je k snídani, i jako zdravý dezert.

Tato šťavnatá banánovo-tvarohová bábovka je bez mouky, bez přidaného tuku a rafinovaného cukru. Nelekněte se, texturou nepřipomíná tradiční bábovku, ale je chuťově vynikající a myslím si, že je třeba určitě ji zkusit. Pevně ​​věřím, že vám a vašim blízkým bude chutnat, patří totiž mezi nejoblíbenější recepty na mé stránce jak mezi čtenáři, tak i mezi mými blízkými. Zdravá fit bábovka je zcela jednoduchá na přípravu, není třeba ani šlehat vajíčka, hotovou ji tak budete mít raz dva.

Oproti klasické bábovce je bohatší na bílkoviny a zároveň je méně kalorická a je nízkotučná. Já ji sladím medem, ale pro fitness verzi můžete použít i xylitol, případně stévii, čímž snížíte obsah sacharidů v této bábovce na minimum. Do těsta obvykle přidávám vypeckované zavařené višně nebo třešně, které jí dodají dokonalý šmrnc.

U této bábovky bez lepku je velmi důležité, aby po dopečení vychladla ve formě. Nejlépe uděláte, když ji budete péct v silikonové formě, velmi snadno se totiž může připéct k té klasické. Pokud náhodou nemáte bábovkovou formu, můžete těsto dávkovat například do silikonových formiček na muffiny. A nezapomeňte si prohlédnout i krátký videorecept na tuto zdravou fit bábovku, který jsem pro vás natočila.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 500g tvarohu
  • 2 zralé banány
  • 5 vajec
  • 5 PL medu (doporučuji tento)
  • rozinky (podle chuti)
  • třešně (podle chuti)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Banány spolu s tvarohem rozmačkáme a smícháme dohromady.
  2. Přidáme vejce, med a ostatní suroviny a pořádně promícháme.
  3. Když jsou suroviny propojené, těsto nalijeme do silikonové nebo vymaštěné formy na standardně velkou bábovku. Doporučuji použít silikonovou formu, jinak se bábovka může připéct k formě.
  4. Pečeme zhruba 35-40 minut na 170 stupňů (délku pečení případně upravte podle výkonnosti vaší trouby), dokud bábovka nezačne chytat zlatou barvu.
  5. Je výborná ihned po upečení, ale ještě šťavnatější je druhý den po odležení v lednici.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy45 minut
Vydatnost12 krajíců
Nutriční hodnoty /
KCal105 KCal
Sacharidy12 g
Vláknina1 g
Bílkoviny8 g
Tuky3 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu