Vynikající slaná roláda bez mouky. Naplnit ji můžete libovolnou směsí, ale vřele doporučuji tuto.
Není roláda jako roláda. Když jsem vymýšlela tento recept, chtěla jsem sladký dezert přeměnit na plnohodnotné jídlo. Tato květáková rychlá a jednoduchá roláda bez mouky je zdravá, plněná sýrem, rajčatovým protlakem, šunkou a olivami. Všechny příznivce zdravého životního stylu a fitness jistě potěší i její vysoký obsah bílkovin.
Plněná roláda z květákového těsta je jednoduchá na přípravu a chutná jedna báseň. Vše v jednom, to mám nejraději. Na první pohled nevýrazný květák v sobě ukrývá množství vitamínů a v kuchyni s ním vykouzlíte cokoli. Je vynikajícím hlídačem štíhlé linie a pokud jste v procesu hubnutí, dopřejte si květáku kolik chcete.
Roláda bez mouky snadno pohostí vaši návštěvu a naplnit ji můžete podle své vlastní fantazie. Můžete ji servírovat ještě teplou, dozlatova křupavou, ale výborně chutná i jako studený bufet. S hrdostí nahradí i přesnídávku či svačinu. Vyzkoušejte můj zdravý recept na plněnou roládu z květákové těsta a dejte mi vědět, jak vám chutnala.
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a vaříme v páře zhruba 8 minut.
Následně ho přemístíme do mixéru a rozmixujeme nadrobno.
Pak ho dáme do gázy a snažíme se z něho vytlačit všechnu vodu.
Suchý květák v misce smícháme s nastrouhanou mozzarellou, vajíčkem a kořením.
Těsto uložíme do tenčího obdélníku na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct na 10 minut na 220 stupňů.
Po 10 minutách těsto vyndáme, natřeme na něj rajčatový protlak, posypeme sýrem, šunkou a olivami a pomocí papíru na pečení opatrně složíme okraje tak, aby se překrývaly.
Okraje o sebe slepíme.
Roládu můžeme otočit, aby měla na závěr hezčí tvar.
Naplněnou roládu pečeme ještě 12-15 minut dozlatova.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!