ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Kuřecí maso se zeleninou v hořčicové omáčce

Kuřecí maso se zeleninou v hořčicové omáčce

Už zase nevíte, co uvařit z kuřecího masa? Zkuste například toto chutné kuřecí maso se zeleninou v hořčicové omáčce. V tomto jídle najdete i houby, fazolové lusky a kysanou smetanu, která mu dodá neskutečně lahodnou chuť. Tak neváhejte a pojďte si ho připravit.

Namísto fazolových lusků a hub můžete v tomto receptu klidně použít i jinou zeleninu. Záleží na vaší chuti či obsahu chladničky. Skvělá může být i brokolice, květák, mrkev nebo chřest. Kuřecí prsa také můžete nahradit o něco méně dietní alternativou, a to kuřecími stehny.

Jídlo je to poměrně nízkokalorické, bohaté na bílkoviny a na druhé straně jedna porce obsahuje pouze 8 g sacharidů. Pokud právě dbáte na snížený přísun sacharidů, jako přílohu si můžete připravit například tuto nízkosacharidovou "rýži" z květáku: . Kromě této dietní přílohy doporučuji jídlo podávat buď s hnědou rýží nebo vaší jinou oblíbenou přílohou.

Kuřecí prsa se zeleninou v hořčicové omáčce vás nabijí nejen bílkovinami, ale také mnoha mikronutrienty. Ať vám chutná! :)

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 250 g fazolových lusků (zelených nebo žlutých)
  • 250 g hub (např. hnědé žampiony)
  • 1 cibule
  • 1 PL olivového oleje (doporučuji tento)
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL mletého pepře
  • 2 PL dijonské hořčice
  • 200 g zakysané smetany (s nižším obsahem tuku)
  • 100 ml vody
  • 1 jarní cibulka
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli dosklovata.
  2. Poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a opékáme ho na cibulce přibližně 2 minuty.
  3. K masu přidáme fazolky, nakrájené houby, hořčici a okořeníme, maso podlijeme 100 ml vody a odkryté vaříme po dobu 15 minut. Občas ho promícháme a v případě potřeby podléváme vodou.
  4. Po 15 minutách přidáme i prolisované stroužky česneku, sůl, kysanou smetanu a vaříme ještě 5 minut.
  5. Hotové maso se zeleninou podáváme spolu s rýží či jinou přílohou, posypané jarní cibulkou.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy30 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal311 KCal
Sacharidy8 g
Vláknina4 g
Bílkoviny40 g
Tuky11 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu