ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Kuřecí maso s chřestem, quinoou a tymiánem

Kuřecí maso s chřestem, quinoou a tymiánem

Ptáte se, co uvařit z chřestu během jeho sezóny? Vyzkoušejte například tento chutný recept na fit kuřecí maso s chřestem, quinoou a tymiánem. Chuť a vůně tymiánu v tomto jídle zcela jistě okouzlí vaše smysly a kromě množství bílkovin v něm najdete i kopec zeleniny.

Tento recept s chřestem jsem si hned oblíbila, protože chřest a kuřecí maso jsou povedená dvojka. A když se k tomu přidají ještě čerstvé bylinky, quinoa a další zelenina, vytvoříme zdravé a výživné jídlo plné benefitů a skvělých chutí. Použila jsem kuřecí prsa, ale můžete jídlo uvařit klidně i z vykostěných kuřecích stehen. Pokud náhodou právě doma nemáte quinou, nedělejte si starosti, jídlo můžete připravit například i s kuskusem, jáhlami či klasickou rýží. Recept je jako vždy velmi jednoduchý a poměrně rychlý, takže ho zvládne i začátečník.

Kuřecí maso s chřestem, quinoou a tymiánem doporučuji podávat spolu s jogurtovou tatarskou omáčkou. Recept na omáčku naleznete zde: . Nutriční hodnoty jídla jsou vypočtené bez omáčky.

Připravte si kuřecí maso v novém podání s chřestem, quinoou a tymiánem a vychutnejte si toto zdravé a dietní jídlo společně s rodinou. Doufám, že vám všem zachutná.

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Ingredience

  • 800 g kuřecích prsou
  • 500 g zeleného chřestu
  • 1 PL oleje (doporučuji tento)
  • 1 velká červená cibule
  • 2 mrkve
  • 1,5 hrnku quinoy (doporučuji tuto)
  • 3 hrnky (750 ml) zeleninového vývaru (případně vody + pepř a sůl podle chuti)
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ČL tymiánu (čerstvý nebo sušený)

Postup

  1. Quinou zalijeme 750 ml vývaru nebo vody a uvaříme ji doměkka, dokud nepohltí veškerou tekutinu (přibližně 15 minut).
  2. Ve větším hrnci na rozpáleném oleji osmahneme polovinu nasekané červené cibule.
  3. Poté přidáme na malé kousky nakrájená kuřecí prsa a mícháme 2 minuty.
  4. Přidáme na kostičky nakrájený chřest, nastrouhanou mrkev a odkryté vaříme okolo 15 minut.
  5. Následně do jídla vmícháme i sůl, prolisovaný česnek, tymián, pepř, zbylou polovinu nasekané červené cibule a za občasného míchání vaříme ještě 5-7 minut.
  6. Když je maso pořádně uvařené, podáváme ho spolu s uvařenou quinoou a doporučuji doplnit jídlo o domácí jogurtovou tatarskou omáčku.
Kniha Obědy a večeře
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Koupit knihu
Čas přípravy35 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty/ 1 porce
KCal570 KCal
Sacharidy49 g
Vláknina9 g
Bílkoviny59 g
Tuky10 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu