
Křupavá granola s arašídovým máslem
Zdravá a vydatná snídaně s arašídovým máslem a ovesnými vločkami, které vám dodají energii na dlouhou dobu. Pokud máte rádi arašídové máslo, tak určitě neváhejte a vyzkoušejte tuto křupavou domácí granolu. Klidně si můžete připravit hned dvojitou dávku, tyto domácí cereálie se vám v kuchyni rozhodně dlouho neohřejí.
Budete potřebovat jen pár ingrediencí a příprava vám zabere pět minut. Tento zcela jednoduchý recept na domácí cereálie z ovesných vloček, rýžových burisonů a arašídového másla si zamilují i vaše děti a neobsahují přitom žádný rafinovaný cukr, pouze med, případně javorový/datlový sirup. Použít můžete případně i mandlové či kešu máslo. Recept si už můžete upravit podle sebe, například přimíchat kakaové boby či sušené ovoce.
Tato křupavá domácí granola s arašídovým máslem chutná skvěle s jogurtem, mlékem (zejména oříškovým, mandlovým či kokosovým), ale stejně i samostatně. Vychutnejte si cereálie bez výčitek. Skutečně nemusí obsahovat množství cukru a oleje, jako ty z obchodu, aby chutnaly výborně. Tato křupavá granola vás o tom přesvědčí.
Ingredience
- 300 g ovesných vloček (doporučuji tyto)
- 50 g rýžových burizonů (neslazených)
- 4 PL arašídového másla (doporučuji tohle)
- 4 PL medu/javorového sirupu/datlového sirupu (doporučuji tento)
- 1 PL rozehřátého kokosového oleje (doporučuji tento)
Postup
- Všechny ingredience spolu smícháme v misce a hmotu vysypeme na plech vyložený papírem na pečení.
- Směs zlehka uhladíme lžící a pečeme 30-35 minut na 150 stupňů dozlatova.
- Po dopečení ji necháme zcela vychladnout a následně ji nalámeme na menší kousky a přemístíme do vzduchotěsné nádoby.
Čas přípravy | 40 minut | |
Vydatnost | 6 porcí |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 330 KCal | |
Sacharidy | 45 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bílkoviny | 10 g | |
Tuky | 12 g |