
Jahodová želé pěna
Jahodová sezóna je v plném proudu, a proto by byla škoda nevyužít je v nějakém zdravém a osvěžujícím dezertu. Tato zdravá jahodová želé pěna je plná bílkovin, nízkokalorická, díky želatině podporuje správnou funkci kloubů a navíc chutná úžasně, jako obláček! Tento zdravý a jednoduchý dezert si můžete dopřát během celého dne, a to zcela bez výčitek. Hodí se dokonce i do diety, na hubnutí. A dezert v kombinaci s hubnutím je něco, po čem touží snad každý z nás, že? ;)
Tajemství dokonalé chuti této fit jahodové pěny se skrývá ve vyšlehání vaječných bílků, které ji činí úžasně nadýchanou. Můžeme si ji připravit i zcela bez cukru, a to za pomoci stévie či proteinového prášku. Kromě jahod můžete v tomto receptu použít i jiné oblíbené ovoce, nejlépe maliny nebo borůvky.
Pokud máte rádi nadýchané dezerty podobné panna cotta, tak tuto želatinovou pěnu musíte zkusit, zejména v období léta. Hotovou ji budete mít velmi rychle, i do 10 minut a jsem si jistá, že zachutná každému, kdo ji ochutná. Není nad zdravé dezerty, které zároveň chutnají úžasně a jsou jednoduché na přípravu.
Ingredience
- 350 g jahod
- 2 bílky
- 3 PL 100% želatiny v prášku
- 1/4 hrnku teplé vody
- 1 ČL vanilkového extraktu
- špetka stévie (lze i proteinový prášek)
- špetka mořské soli
Postup
- Bílky vyšleháme nad párou se špetkou mořské soli zcela do ztuhnutí.
- Jahody s vanilkovým extraktem rozmixujeme.
- Ve 1/4 hrnku teplé vody rozpustíme tři lžíce želatiny.
- Rozpuštěnou želatinu přidáme do jahodové směsi a rozmixujeme.
- Takto připravenou jahodovou směs opatrně vmícháme do vyšlehaných bílků.
- Pěnu ochutnáme a v případě potřeby dosladíme špetkou stévie (lze použít protein).
- Pěnou naplníme mističky, které vložíme alespoň na 5 hodin do lednice.
- Tip: pěnu můžeme podávat vyklopením na talíř nebo ji ponecháme v misce a zalijeme teplým ovocem.
Čas přípravy | 10 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 48 KCal | |
Sacharidy | 5 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 5 g | |
Tuky | 1 g |