
Hnědá rýže s tuňákem a kukuřicí
Hledáte rychlý a zcela jednoduchý recept s vyváženým množstvím bílkovin, komplexních sacharidů a zdravých tuků? Hnědá rýže s tuňákem a kukuřicí je pro vás správnou volbou! Navíc, tento fit recept zvládne každý začátečník v kuchyni - stačí jen umět uvařit rýži :)
Je čas, aby se vaše děti nebo manžel naučili vařit i více než čaj a míchaná vejce. Dobrá zpráva je, že v tomto receptu začínáme stejně jako u míchaných vajíček, takže nováčky nezatížíme velkým množstvím nových informací. Na začátek tedy jen cibule a olej a na závěr hnědá rýže, kterou vaříme doměkka. Gratuluji, nejtěžší část receptu je za námi, můžete své nováčky pochválit a motivovat. Do uvařené rýže totiž potřebujeme ještě přimíchat kukuřici a tuňáka v oleji. Neuvěřitelné! Vůně tuňáka se rozlila po celé kuchyni. Máte doma skvělé kuchaře, opravdu!
Připravit rychlé a zdravé jídlo nemusí být vůbec složité. Pokud jste ještě nezkoušeli tuto kombinaci, rozhodně ji doporučuji. Rýže dobře zasytí, tuňák dodá chuť a kukuřice vše znásobí a svou nasládlou chutí vám poblázní hlavu. Hnědá rýže s tuňákem a kukuřicí je skvělá jako rychlý a zdravý oběd, ale klidně si ji můžete dát i k večeři. V jednoduchosti je krása, v tomto případě tedy chuť.
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 100g hnědé rýže
- 150g tuňáka v olivovém oleji (doporučuji tohoto)
- 100g kukuřice
- mořská sůl, mletý pepř, bazalka
- 1/2 cibule
- 1 ČL kokosového oleje (doporučuji tento)
Postup
- V menším hrnci rozpustíme kokosový olej a zlehka na něm osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno.
- Přidáme do hrnce rýži, zalijeme stejnou částí vody, osolíme, opepříme a necháme vařit na mírném plameni, dokud rýže nevsákne všechnu vodu.
- Uvařenou rýži nakonec smícháme s kukuřicí a tuňákem v olivovém oleji a podáváme teplé.
Čas přípravy | 25 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 308 KCal | |
Sacharidy | 44 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bílkoviny | 20 g | |
Tuky | 5 g |