
Fit cuketová pizza bez mouky
Pokud máte rádi zdravé, lahodné a šťavnaté těsto na pizzu, jste tady správně. Cuketové pizza těsto vás určitě nenechá chuťově chladnými. V kombinaci s vaší oblíbenou pizza oblohou si ho určitě zamilujete. A co je nejlepší, celou tuto zdravou pizzu můžete sníst úplně sami, bez jakýchkoli výčitek! Tato vynikající cuketová pizza bez mouky je totiž skvělou fitness alternativou pro klasické pizza těsto z mouky, a to zejména díky jejímu nižšímu obsahu kalorií, sacharidů a jednak vyššímu obsahu bílkovin a vlákniny.
Živinami nabitá cuketa se dá skutečně použít na milión způsobů a stále bude originální složkou receptu. Cuketa podporuje obranyschopnost organismu, účinně ho detoxikuje a tuto vitamínovou bombu vaše tělo velmi snadno stráví. Navíc je tato fit cuketová pizza šťavnatá a jednoduchá na přípravu, jen ji nastrouháte, vyždímáte, smícháte s ostatními surovinami a upečete.
Vajíčko a sýr pěkně cuketové těsto spojí, dodají mu hutnost a dochutí celý recept. Cuketová pizza vás kvalitně zasytí, protože jako oblohu můžete přidat cokoli podle vlastní chuti a žádný výživový poradce vám nezabrání ji celou po kouscích sníst.
Toto nízkosacharidové cuketové pizza těsto je zřejmě ze všech bezmoučných těst na pizzu chuťově nejblíže té pravé pizze z mouky, protože cuketa je chuťově neutrální. Je opravdu výjimečně chutné, přesvědčte se o tom sami. A abych vám ukázala, jak je jednoduchá na přípravu, natočila jsem pro vás i krátký videorecept.
Ingredience
- 1 cuketa
- 2 vejce
- 50-100g strouhaného sýru
- mořská sůl
- mletý pepř
- česnekové koření
Postup
- Cuketu nastrouháme a rukou nebo utěrkou z ní vytlačíme co nejvíce vody.
- Následně ji smícháme s vajíčky, kořením, solí (podle chuti) a se strouhaným sýrem. Množství sýru dejte podle vlastního uvážení, pizza je skvělá i s 50 g sýru, ale ještě lahodnější a pevnější bude se 100 g sýru.
- Hotové těsto rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme 15 minut na 190 stupních.
- Po 10 minutách pizza těsto vyndáme, pokládáme na něho zvolenou oblohu a dáme zapéct na dalších 10 minut.

Čas přípravy | 30 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 142 KCal | |
Sacharidy | 3 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bílkoviny | 13 g | |
Tuky | 9 g |