
Chilli kuřecí prsa
Pokud máte rádi štiplavější jídla, u těchto fit chilli kuřecích prsou si jistě přijdete na své! Připravte si tento pikantní, nízkokalorický, low carb recept plný bílkovin, který vás zaručeně rozpálí - a možná i nějaké to srdce, vždyť láska prochází žaludkem :)
Kuřecí prsa dušená v pikantní chilli omáčce z chilli, zázvoru a česneku. Nemusíte kupovat žádné hotové omáčky či pasty z obchodu, které jsou plné konzervačních látek, barviv a umělých přísad. Připravit si chutnou omáčku k masu je zcela jednoduché, stačí jen použít správné ingredience a jídlo tak bude nejen bohaté na chutě, ale také nabité zdraví prospěšnými látkami.
Zázvorové koření se používá k léčebným účelům již tisíce let. Tlumí záněty, příznivě působí na žaludek, ranní či mořskou nevolnost a tlumí bolest. Koření je již odedávna využíváno jako léčivo a prevence proti různým nemocem. V zemích třetího světa často nahrazuje naše tabletové vitamíny a doplňky stravy. Proto je jejich jídlo vždy perfektně dochucené a plné koření, na jaké si jen vzpomenete.
Připravte si tyto fit kuřecí prsa v chilli omáčce a podávejte je například s hnědou rýží, kuskusem, bulgurem či salátem.
Ingredience
- 300 g kuřecích prsou
- 4 PL sójové omáčky (doporučuji tuto)
- 3 PL vinného octa
- 5 PL rajčatového protlaku (nebo kečupu bez cukru)
- 1 PL česnekového koření
- 1/2 ČL chilli koření
- 1/2 ČL zázvorového koření
- voda (podle potřeby)
Postup
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a vložíme je do zahřátého hrnce.
- Promícháme, přidáme rajčatový protlak, sójovou omáčku, koření a podlijeme zhruba 150 ml vody.
- Kuřecí prsa za občasného míchání dusíme po dobu 20 minut.
- Pokud se náhodou připalují, přidáme do hrnce ještě malé množství vody a zamícháme.
- Nakonec do hrnce přidáme vinný ocet a v případě potřeby směs dochutíme kořením.
- Kuřecí prsa podáváme s hnědou rýží, kuskusem, bulgurem či salátem.
Čas přípravy | 35 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 205 KCal | |
Sacharidy | 7 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bílkoviny | 38 g | |
Tuky | 2 g |