
Banánový tofu pudink
Tento krémový tofu pudink neobsahuje žádnou mouku, škrob, cukr ani mléko, přesto je perfektně lahodný. Potřebujete k němu jen pár ingrediencí a servírovat ho můžete do 5 minut.
Recept na zdravý banánový tofu pudink vznikl zcela náhodně, když jsem chtěla z tofu vyčarovat něco sladkého a chutného a měla jsem doma zralé banány. Jelikož je tento banánový pudink bez mouky, lepku a také mléka, je vhodný pro celiaky i vegany. Osladila jsem ho jen trochou stévie, protože banány jsou v něm dostatečně sladké, což mu také dopomohlo k nízkému obsahu kalorií. Avšak v případě, že stévii nemáte, můžete ho dosladit medem nebo javorovým sirupem.
Vanilkové aroma se krásně doplňuje s chutí banánů a navíc zajistí, že chuť tofu v tomto pudinku zcela zanikne. Pro kakaový pudink stačí, když do něj přidáte několik lžic kakaa. 1 malá porce pudinku obsahuje jen 84 kcal a 12 g sacharidů, takže pokud vám bude velmi chutnat, klidně můžete sníst i dvě porce.
Pokud chcete, aby tofu pudink obsahoval ještě větší množství bílkovin a pozvednout ho tak na fitness level, můžete do něj klidně přidat i odměrku proteinového prášku (použít lze i veganský, pro zachování bezlepkové a bezmléčné receptury).
Ingredience
- 2 zralé banány
- 1 (180g) bio tofu
- 1 PL vanilkového aroma
- 1/4 PL stévie
Postup
- Všechny ingredience spolu pořádně rozmixujeme v mixéru dohladka.
- Pudink ochutnáme, a pokud ho chceme ještě sladší, případně je cítit chuť tofu, přidáme sladidlo (stévii, javorový sirup nebo med) podle chuti.
- Pudink skladujte v lednici a spotřebujte ho do 3 dnů.

Čas přípravy | 5 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 84 KCal | |
Sacharidy | 12 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 5 g | |
Tuky | 2 g |