ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Zdravá pohanka se špenátem, houbami, sýrem a tuňákem

Zdravá pohanka se špenátem, houbami, sýrem a tuňákem

Řeknu vám, pohanka se špenátem, houbami, sýrem a tuňákem je jedna úžasná kombinace! A to nejen po chuťové, ale i nutriční stránce. Chcete-li svému tělu dopřát množství bílkovin, vitamínů, minerálů a vlákniny, ale zároveň i potěšit své chuťové pohárky, pojďte si pochutnat na tomto jednoduchém jídle s pohankou. Chutných receptů s pohankou není nikdy dost, proto vám doporučuji si tento recept určitě uložit nebo rovnou i připravit :)

Jídlo obsahuje celé spektrum vitamínů a minerálů. Nejprve jsem vám je zde chtěla všechny vypsat, ale při pohledu na jejich množství to shrnu stručně - jedna porce obsahuje mezi 40-120 % DDD těch nejdůležitějších mikronutrientů. Vděčíme tomu zejména díky špenátu, tuňáku i pohance. Jídlo je zároveň bez lepku, bez vajec i bez ořechů - čili vhodné i pro různé alergiky. Pokud náhodou právě pohanku doma nemáte, použít můžete i kuskus či bulgur. A pokud jste takovým fanouškem sušených rajčat jako já, do tohoto zdravého receptu s pohankou si je můžete přimíchat také, obohatí jej tak o ještě širší spektrum chutí.

Zdravá pohanka se špenátem, houbami, sýrem a tuňákem je ideální jako fit oběd či večeře. Jídlo je dost syté a já věřím, že si jeho chuť budete chtít zapamatovat tak dlouho, že vás po něm ani nepřepadne chuť na sladké.

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 200 g čerstvé mozzarelly (light)
  • 200 g tuňáka ve vlastní šťávě (doporučuji tohoto)
  • sůl, pepř, česnekové koření (dle chuti)
  • 100 g suché pohanky (doporučuji tuto)
  • 1 cibule
  • 500 g žampionů (nebo jiných hub)
  • 4 hrsti čerstvého špenátu
  • 1 ČL olivového oleje (doporučuji tento)
  • sušená rajčata (volitelné)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Pohanku opláchneme a zalijeme ji v hrnci 1,5násobným objemem vařící vody. Necháme ji přejít varem a 3 minuty vaříme.
  2. Následně ji odstavíme z tepla a pod pokličkou necháme změknout po dobu 30-35 minut.
  3. V hluboké pánvi (doporučuji tuto) na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli.
  4. Potom přidáme očištěné a nakrájené houby a opečeme je doměkka (okolo 5 minut).
  5. Potom k nim přidáme uvařenou pohanku, umytý špenát, pepř, sůl a chvíli promícháme.
  6. Jakmile se všechny suroviny dobře propojí, přidáme na kousky nakrájenou mozzarellu a necháme ji rozehřát. Potom pánev odstavíme z tepla.
  7. Hotové jídlo podáváme ještě teplé, posypané tuňákem zbaveným šťávy.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy40 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal580 KCal
Sacharidy47 g
Vláknina8 g
Bílkoviny55 g
Tuky14 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu