ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Veganská plněná omeleta

Veganská plněná omeleta

Tato chutná veganská omeleta je skvělou alternativou pro klasickou verzi snídaňové omelety. Je plná bílkovin z tofu a hummusu, ale také vitamínů a vlákniny, které jí dodá zeleninová náplň. Křupavá kůrka a jemný vnitřek této veganské omelety vás okouzlí. Příprava zabere pouhých 15 minut vašeho času a jídlo zasytí na hodiny. Pokud hledáte nový, zajímavý recept, který nastartuje váš den, vyzkoušejte tuto omeletu z tofu.

Kombinace chutě tofu, lahůdkového droždí a humusu je zajímavá, suroviny se krásně doplňují a postarají se o kulinářský zážitek. Tofu ve verzi veganské "smaženice" jsme zde již měli (), a pokud jste ji zkusili, tak víte, že její chuť je skutečně podobná klasické vajíčkové smaženici. S použitím černé soli, která díky obsahu sirovodíku připomíná chuť vajec, snadno oklamete chuťové pohárky i nos. Zkuste tuto sůl použít k ochucení této veganské omelety a budete překvapeni, jaká alchymie se dá vytvořit v kuchyni za pomoci vhodných ingrediencí. Do těsta můžete použít domácí nebo koupený hummus. Lahůdkové droždí z receptu určitě nevynechte, chutí totiž připomíná parmazán a jídlu dodá fantastickou chuť.

Tuto omeletu můžete naplnit libovolnými ingrediencemi podle vaší chuti – extra hummusem, podušenou zeleninou, houbami, salátem, olivami nebo vaší oblíbenou omáčkou. Vyzkoušejte něco nového k snídani a zpříjemněte si den touto veganskou omeletou z tofu. Dobrou chuť :)

Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 300 g bio tofu
  • 3 PL lahůdkového droždí (koupíte zde)
  • 2 ČL kukuřičného škrobu
  • 4 PL humusu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 60 ml rostlinného mléka
  • sůl a mletý pepř (podle chuti)
  • 2 ČL olivového oleje (doporučuji tento)
Fit recepty - Do 5 surovin (česky)

Postup

  1. Tofu, lahůdkové droždí, kukuřičný škrob, česnek, hummus, mléko, sůl a pepř vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme dohladka. Pokud je to nutné, přidáme 1 - 2 lžíce vody. Těsto by mělo být řidší, podobné jako těsto na palačinky.
  2. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. Polovinu rozmixované směsi vylijeme na pánev s cibulí a rozlijeme do tvaru palačinky.
  4. Pečeme 3 - 4 minuty na středně silném ohni. Pokud chcete omeletu pěkně zapečenou, obraťte ji a pečte ještě 1 - 2 minuty.
  5. Polovinu omelety naplňte oblíbenou nádivkou a přikryjte druhou stranou.
  6. Pečeme další 2 minuty, přičemž omeletu seshora zatlačíme.
  7. Stejně připravíme ze zbytku těsta i druhou omeletu .

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy15 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal345 KCal
Sacharidy17 g
Vláknina4 g
Bílkoviny24 g
Tuky20 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu