
Veganská plněná omeleta
Tato chutná veganská omeleta je skvělou alternativou pro klasickou verzi snídaňové omelety. Je plná bílkovin z tofu a hummusu, ale také vitamínů a vlákniny, které jí dodá zeleninová náplň. Křupavá kůrka a jemný vnitřek této veganské omelety vás okouzlí. Příprava zabere pouhých 15 minut vašeho času a jídlo zasytí na hodiny. Pokud hledáte nový, zajímavý recept, který nastartuje váš den, vyzkoušejte tuto omeletu z tofu.
Kombinace chutě tofu, lahůdkového droždí a humusu je zajímavá, suroviny se krásně doplňují a postarají se o kulinářský zážitek. Tofu ve verzi veganské "smaženice" jsme zde již měli (), a pokud jste ji zkusili, tak víte, že její chuť je skutečně podobná klasické vajíčkové smaženici. S použitím černé soli, která díky obsahu sirovodíku připomíná chuť vajec, snadno oklamete chuťové pohárky i nos. Zkuste tuto sůl použít k ochucení této veganské omelety a budete překvapeni, jaká alchymie se dá vytvořit v kuchyni za pomoci vhodných ingrediencí. Do těsta můžete použít domácí nebo koupený hummus. Lahůdkové droždí z receptu určitě nevynechte, chutí totiž připomíná parmazán a jídlu dodá fantastickou chuť.
Tuto omeletu můžete naplnit libovolnými ingrediencemi podle vaší chuti – extra hummusem, podušenou zeleninou, houbami, salátem, olivami nebo vaší oblíbenou omáčkou. Vyzkoušejte něco nového k snídani a zpříjemněte si den touto veganskou omeletou z tofu. Dobrou chuť :)
Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.
Ingredience
- 300 g bio tofu
- 3 PL lahůdkového droždí (koupíte zde)
- 2 ČL kukuřičného škrobu
- 4 PL humusu
- 2 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 60 ml rostlinného mléka
- sůl a mletý pepř (podle chuti)
- 2 ČL olivového oleje (doporučuji tento)
Postup
- Tofu, lahůdkové droždí, kukuřičný škrob, česnek, hummus, mléko, sůl a pepř vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme dohladka. Pokud je to nutné, přidáme 1 - 2 lžíce vody. Těsto by mělo být řidší, podobné jako těsto na palačinky.
- Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
- Polovinu rozmixované směsi vylijeme na pánev s cibulí a rozlijeme do tvaru palačinky.
- Pečeme 3 - 4 minuty na středně silném ohni. Pokud chcete omeletu pěkně zapečenou, obraťte ji a pečte ještě 1 - 2 minuty.
- Polovinu omelety naplňte oblíbenou nádivkou a přikryjte druhou stranou.
- Pečeme další 2 minuty, přičemž omeletu seshora zatlačíme.
- Stejně připravíme ze zbytku těsta i druhou omeletu .
Čas přípravy | 15 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 345 KCal | |
Sacharidy | 17 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bílkoviny | 24 g | |
Tuky | 20 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinVegetariánskéSnídaněBez laktózyBez vajecTofuOběd a večeře bez moukySnídaně bez mouky a lepkuVeganské obědy a večeřeBezvaječné recepty na oběd a večeřiFitness recepty na oběd a večeřiFitness tofu recepty s vysokým obsahem bílkovinZdravé veganské tofu receptyFitness zeleninové recepty s vysokým obsahem bílkovinZdravé veganské zeleninové recepty
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!