ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Maki sushi nasladko s mangem a kokosem

Maki sushi nasladko s mangem a kokosem

Sushi nasladko? Vyzkoušejte tuto zajímavou obměnu a pochutnejte si na maki sushi nasladko s mangem a kokosem. Vytvořte si zajímavý dezert jako pohoštění pro návštěvu nebo se jím zabavte jen tak po nedělním obědě.

Vnitřek tohoto sladkého sushi tvoří mango. V kombinaci s kokosem jde o skutečnou lahůdku, která potěší vaše chuťové pohárky. Kromě manga můžete také použít například broskev, případně žlutý meloun.

Na přípravu doporučuji použít rýži SOS Classic, která se skvěle hodí také do receptů na sushi. Podle sepsaného postupu dosáhnete akurátní konzistence, takže doporučuji ho přesně dodržet.

Dobrou chuť ke sladkému sushi :)

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 5 plátků mořských řas
  • 250 g rýže SOS Classic (doporučuji tuto)
  • 330 ml vody
  • 2 PL medu
  • 200 g manga (nakrájeného na hrubé plátky)
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 1 ČL octa na sushi
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Rýži nejprve zbavíme nadbytečného škrobu. Pořádně ji promyjeme pod tekoucí vodou v sítu, dokud přes ni nebude protékat čirá voda.
  2. Následně rýži scedíme a v hrnci ji zalijeme 330 ml studené vody. Necháme ji přejít varem na silnějším plameni, a poté ji vaříme pod pokličkou na mírném plameni po dobu 10 minut. Potom ji ještě necháme odstát pod pokličkou po dobu 10 minut. Výsledná rýže by měla být lesklá, lepkavá, avšak zrnka by se měla stále od sebe oddělovat.
  3. Uvařenou rýži přemístíme do misky (aby rychleji vychladla) a následně ji smícháme s kokosem, octem a medem. Rýži necháme chvíli vychladnout.
  4. Na rolovací podložku položíme mořskou řasu lesklou stranou dolů.
  5. Vychlazenou rýži navrstvíme na mořskou řasu, přičemž necháme trochu volného místa z vrchní strany řasy. Rýži rukama narovno zahladíme.
  6. Přibližně do středu, příčně přes roli, rozložíme hrubé plátky manga.
  7. Ruce si navlhčíme a roli přehneme od sebe do poloviny, abychom překryli celou náplň. Navlhčenýma rukama roli jemně zatlačíme, aby se vnitřek propojil, a následně roli zcela srolujeme a opět dobře zatlačíme (do tvaru válečku).
  8. Roličku nakonec nakrájíme ostrým a navlhčeným nožem. Doporučuji ho otřít do kuchyňské utěrky a navlhčit vodou před každým řezem.
  9. Proces zopakujeme i se zbývajícími 4 mořskými řasami.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy35 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty /
KCal282 KCal
Sacharidy59 g
Vláknina1 g
Bílkoviny6 g
Tuky1 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu