
Jablečno-ořechový perník
Chutný a zdravý jablečno-ořechový perník bez mouky, který je jako stvořený na víkendové snídaně. K jeho zhotovení vám stačí jen pár běžných ingrediencí. Pokud si chcete tento vláčný koláček ještě více vylepšit, přidejte do něj nadrobno nasekané ořechy. Jablečno-ořechový perník vás učaruje svou vůní, konzistencí a lahodnou chutí.
Perníkové koření a jablka jsou úžasná kombinace. Nejenže spolu nádherně voní, ale chutí zkrátka připomínají teplo domova během sychravého podzimu či dlouhých zimních večerů. Ořechy jsou dalším podzimním plodem, a proto je tento fit zákusek obzvláště vhodný do posledních měsíců roku, kdy jsou tyto suroviny v sezóně.
Perník je bezlepkový, nenáročný na suroviny a hotový raz dva. Všechny ingredience spolu pouze smícháte, příprava je tedy obzvláště jednoduchá. Na pomletí ořechů a ovesných vloček budete potřebovat pouze výkonný mixér ( (doporučuji tento) ). Podávat jej můžete samostatně nebo politý například ořechovým máslem či s tímto arašídovým krémem:
Vyzkoušejte tento jednoduchý jablečno-ořechový perník bez mouky. U nás doma má vždy velký úspěch, a proto věřím, že si ho zamilujete také. Je jemňoučký a plný chutí, určitě potěší i děti.
Ingredience
- 1 jablko
- 4 vejce
- 100 g vlašských ořechů (doporučuji tyto)
- 80 g ovesných vloček (doporučuji tyto)
- 1/2 hrnku třtinového cukru (doporučuji tento)
- 2 PL perníkového koření
- 1 ČL sody
Postup
- V misce nastrouháme jablko najemno a spolu se šťávou jej smícháme s vejci a třtinovým cukrem.
- Ořechy a ovesné vločky rozmixujeme téměř na mouku a přimícháme je k připravené směsi.
- Nakonec do těsta přidáme jedlou sodu a perníkové koření.
- Hotové těsto nalijeme do pečícím papírem vyložené formy (zhruba 30 x 20 cm) a pečeme 30 minut na 175 °C dozlatova.
- Po dopečení necháme perník vychladnout a později nakrájíme na kostky.
Čas přípravy | 40 minut | |
Vydatnost | 12 kusů |
Nutriční hodnoty/ 1 kus | ||
KCal | 130 KCal | |
Sacharidy | 14 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 4 g | |
Tuky | 8 g |