ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Bramborovo sýrový koláč s kuřecím masem a špenátem

Bramborovo sýrový koláč s kuřecím masem a špenátem

Chutný bramborovo sýrový koláč s kuřecím masem a špenátem bez mouky, vhodný na oběd či večeři. Je výborný jak za tepla, tak i po ztuhnutí v lednici. Vyzkoušejte tento nízkotučný, bezlepkový slaný koláč, který výborně zasytí a potěší chuťové buňky každého člena domácnosti.

Tento fit bramborovo sýrový koláč připomíná francouzské brambory - brambory nakrájené na kolečka tvořící základ tohoto koláče pokryté sýrovo-masovou nádivkou. Chuť špenátu, řeckého jogurtu a ricotty spolu dokonale ladí a celá nádivka se vám bude rozplývat na jazyku. O to více potěší kousky kuřecího masa, které spolu s pečenými bramborami vytvářejí hodnotný a sytý oběd. Jídlo má zároveň málo tuku a hodně bílkovin, můžete si tak dopřát porci bez obav i k večeři.

Tento bramborový koláč mi nejvíce chutná samostatně, ale můžete jej podávat i s čerstvou zeleninou či salátem. U nás doma chutnal každému, kdo jej ochutnal a věřím, že si užije chvilku slávy i ve vaší domácnosti. Vypadá úžasně, voní neodolatelně, je zdravý a chutná božsky! A přitom jsou to vlastně jen brambory, maso, špenát a jogurt. I v tomto případě se tedy opět přesvědčíme, že i všední ingredience dokáží vytvořit nevšední jídlo.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Ingredience

  • 2 velké brambory
  • 400 g kuřecích prsou
  • 300 g řeckého jogurtu
  • 200 g ricotty
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 2 vejce
  • 30 g sušených rajčat
  • 1 ČL mořské soli
  • 1 ČL sušeného česneku
  • špetka mletého pepře
  • špetka sušené bazalky

Postup

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Poklademe je na dno a po stranách dortové, případně jiné formy (průměr zhruba 25 cm).
  3. Špenát v hluboké pánvi s trochou vody podusíme, dokud se neodpaří většina vody.
  4. V misce rozmícháme ricottu s řeckým jogurtem, vajíčky, podušeným špenátem, solí, pepřem a sušenými rajčaty.
  5. Přidáme omytá a najemno nakrájená kuřecí prsa, vše promícháme a vzniklou směs vylijeme na bramborový základ.
  6. Koláč pečeme 45-55 minut na 180 °C, jakmile se povrch koláče zbarví dozlatava a je pěkně propečený.
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).
Koupit knihu
Čas přípravy65 minut
Vydatnost8 krajíců
Nutriční hodnoty/ 1 krajíc
KCal210 KCal
Sacharidy18 g
Vláknina4 g
Bílkoviny23 g
Tuky4 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu