ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Zdravé mrkvové muffiny ze špaldové mouky

Zdravé mrkvové muffiny ze špaldové mouky

Slibuji, že tyto zdravé mrkvové muffiny ze špaldové mouky si zamilujete po prvním ochutnání. Jsou lahodně měkké, vláčné a také jednoduché na přípravu! Najdete v nich pouze zdravé suroviny a k tomu kopec vlákniny.

Špaldové muffiny jsou bez vajec a také bez laktózy - přijdou na chuť i těm, kteří mají alergii na tyto potraviny. A pokud jste náhodou alergičtí na ořechy, klidně je můžete v receptu vynechat. Do těsta jsem namísto většiny oleje přidala jablečné pyré, které zastupuje jeho roli, akorát bez zbytečně vysokého množství tuku a kalorií. Rovněž v něm najdete i chia semínka, která pohltí nadbytečnou vodu, což činí mrkvové muffinky zcela jemňoučké i bez vajec - určitě je tedy nevynechejte.

Z uvedeného množství surovin vám vyjde 10 velkých muffinů. Pokud byste chtěli v receptu namísto sypkého sladidla použít například med, uberte trochu vody. Já jsem připravila mrkvové muffiny bez cukru, použila jsem březový cukr (doporučuji tento) a byly vynikající.

Určitě tyto zdravé mrkvové muffiny ze špaldové mouky vyzkoušejte, věřím totiž, že je nebudete dělat naposledy. A ta neskutečná vůně skořice, mňam!

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Ingredience

Postup

  1. V misce spolu smícháme všechny sypké suroviny dohromady.
  2. Pak k nim přimícháme najemno nastrouhanou mrkev a také všechny mokré suroviny.
  3. Hotové hustší těsto rozdělíme do 9 formiček na muffiny (nejlépe silikonových).
  4. Muffiny pečeme 25-35 minut při 190 stupních, podle výkonnosti trouby, dozlatova.
Kniha Obědy a večeře
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Koupit knihu
Čas přípravy35 minut
Vydatnost10 muffinů
Nutriční hodnoty/ 1 muffin
KCal155 KCal
Sacharidy21 g
Vláknina5 g
Bílkoviny5 g
Tuky7 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu