ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Večerní chléb (nízkosacharidový, bez lepku)

Večerní chléb (nízkosacharidový, bez lepku)

Jednoduchý a rychlý recept na večerní chléb bez mouky a lepku, s nízkým obsahem sacharidů a naopak vysokým podílem bílkovin. Nečekejte žádné složité procedury, recept na tento zdravý chléb je zcela jednoduchý. Na jeho přípravu budete navíc potřebovat pouze 5 základních surovin. Jistě ho pojďte zkusit.

Recept na nízkosacharidový (low carb) chléb byl hračka, příprava trvá jen pár minut. Všechny suroviny totiž stačí smíchat dohromady, nechat je chvíli odstát a poté už jen upéct. Recept na proteinový chléb ocení zejména ti, kteří večer raději preferují jídla s vysokým podílem bílkovin a s co nejnižším obsahem sacharidů. V tomto případě je totiž množství sacharidů v chlebu téměř zanedbatelné - v 1 krajíci najdete jen 1 g sacharidů. Navíc je tento domácí bezlepkový chléb bohatý i na vlákninu, čímž vás nejen dobře zasytí, ale napomáhá i trávení.

Tento večerní chléb bez mouky je opravdu výborný, nejraději ho servíruji potřený rozmačkaným avokádem a doplněný zeleninou. Mňam! Je to fit chléb, na kterém si pochutná opravdu každý, nemusíte mít ani žádné dietní omezení.

Co je psyllium? Psyllium je přírodní rozpustná vláknina, která se získává z obalů semene jitrocele indického. Naváže na sebe množství tekutin a v receptu tak poslouží jako pojivo namísto mouky. Psyllium najdete snad v každé prodejně se zdravou výživou, ale i ve velkých supermarketech.

Z tohoto receptu uděláte jeden menší bochník, ze kterého nakrájíte 8 sytých krajíců.

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 4 PL psyllia (koupíš tu)
  • 100 g najemno strouhaného sýra (např. mozzarella)
  • 4 (L) vejce
  • špetka mletého kmínu
  • 1/2 ČL soli
  • lněná semínka (volitelné) (doporučuji tyto)
  • rozmarýn (volitelné)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Všechny suroviny spolu pořádně rozmícháme v misce metličkou.
  2. Těsto necháme 15 minut odstát, aby ztuhlo.
  3. Vznikne nám husté a mazlavé těsto, které přemístíme pomocí špachtle na plech vyložený pečícím papírem a vytvarujeme z něj bochník.
  4. Chléb pečeme 40-45 minut při 170 stupních dozlatova.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy60 minut
Vydatnost1 bochník
Nutriční hodnoty /
KCal765 KCal
Sacharidy4 g
Vláknina34 g
Bílkoviny56 g
Tuky51 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu