ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Thajské červené kuřecí kari

Thajské červené kuřecí kari

Toto jídlo roztančí chuťové pohárky všem z vás, kteří milujete exotická a pikantnější jídla s masem. Vychutnejte si autentickou chuť thajského červeného kuřecího kari podávaného spolu s jasmínovou rýží. Chutná jak z restaurace a recept je přitom tak jednoduchý, že si ho zvládne připravit každý... no a výsledkem okouzlíte i ty náročnější papuče ;)

Recept jsem připravovala s kuřecími stehny, která jsou oproti prsům šťavnatější. Pokud byste si však raději připravili dietní verzi, klidně použijte kuřecí prsa. Kuřecí kari doporučuji podávat s rýží SOS Jasmine, která se neskutečně hodí právě k exotickým jídlům, ideální do thajské kuchyně. Pokud se u vás doma najde i kousek šafránu, doporučuji přidat kousek do rýže.

Recept doporučuji připravit s červenou kari pastou, která mu dodá opravdu autentickou chuť. Kari pastu koupíte v každém větším supermarketu. Také doporučuji nevynechat rybí omáčku, kterou v dnešní době koupíte také v každém větším supermarketu. Obě suroviny byste měli nalézt v koutku s asijskými nebo jinými exotickými surovinami.

Thajské kuřecí kari si zjemníme hustým kokosovým mlékem z plechovky.

Ingredience

  • 200 g rýže SOS Jasmine (doporučuji tuto)
  • 500 ml vody
  • 1/2 ČL soli
  • špetka šafránu (volitelné)
  • 800 g kuřecích stehen (bez kosti a kůže)
  • 1 PL olivového oleje
  • 5 ČL červené kari pasty
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g brokolice
  • 3 PL rybí omáčky (fish sauce)
  • 100 ml vody
  • 300 ml kokosového mléka (z plechovky)
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého zázvoru

Postup

  1. Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, a poté ji v hrnci zalijeme 500 ml vody. Přidáme sůl, případně i šafrán, a vaříme ji pod pokličkou na slabším plameni doměkka.
  2. Ve větším hrnci si na rozpáleném olivovém oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli dosklovata.
  3. Přidáme prolisované stroužky česneku, kari pastu a minutu restujeme.
  4. Potom přidáme nadrobno nakrájená kuřecí stehna a restujeme je za občasného míchání na mírném plameni přibližně 7 minut.
  5. Pak přidáme rybí omáčku, kokosové mléko, vodu, omytou a nadrobno nakrájenou brokolici, sůl a jídlo necháme vařit odkryté na mírném plameni přibližně 18 minut.
  6. Pokud je po 18 minutách omáčka příliš řídká, můžeme z ní trochu odebrat a smíchat ji s kukuřičným škrobem, a poté tuto směs vmíchat k masu.
  7. Hotové kuřecí kari podáváme s uvařenou rýží.
Čas přípravy40 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty /
KCal727 KCal
Sacharidy51 g
Vláknina8 g
Bílkoviny47 g
Tuky36 g
...
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu

✉️ Send me your favorite recipe.

Do you like to cook healthy and want to publish your favorite recipe on ZdravéFit Recepty?
Email it to me and I will be happy to try it and publish it.