
Studená avokádová polévka s pikantními krevetami
Pokud rádi zkoušíte nové, neotřelé recepty, a zároveň máte rádi avokádo a krevety, tento recept se vám určitě zalíbí. Tato zdravá studená avokádová polévka s pikantními krevetami se hodí zejména do teplého letního počasí. Díky avokádu je bohatá na zdravé tuky a cuketa jí dodává množství vitamínů.
Polévka vás díky avokádu a krevetám dobře zasytí, takže ji můžete podávat i jako lehčí hlavní jídlo. Mléko doporučuji použít rostlinné podle vaší chuti (kokosové, mandlové, ovesné, rýžové...) Podávaná s pikantními krevetami je skutečně výborná a její chutě jsou v příjemném kontrastu. Vyzkoušejte ji sami a dejte mi vědět, jak vám chutnala. Varuji vás však, pokud máte raději tradiční chutě, sáhněte po klasičtějším receptu na polévku :)
Ingredience
- na polévku:
- 1 hrnek zeleninového vývaru
- 1/2 hrnku mléka (kokosové, mandlové, rostlinné...)
- 1 avokádo
- 1 cuketa
- šťáva z 1 limetky
- špetka mletého pepře
- kousek petrželky
- na krevety:
- 200 g mražených krevet
- 1 ČL kokosového oleje (doporučuji tento)
- 1 PL mleté papriky
- špetka chilli koření
- špetka mořské soli
- špetka sušeného česneku
Postup
- Všechny ingredience na polévku dohladka rozmixujeme.
- Tímto je polévka hotová a můžeme ji prozatím uložit do chladničky.
- V menším kastrůlku rozpustíme kokosový olej, na kterém osmahneme rozmrazené krevety.
- Přidáme pepř, sůl, chilli koření a česnek a mícháme, dokud se z krevet neodpaří veškerá tekutina.
- Polévku vyndáme z lednice, polijeme s ní hotové krevety a podáváme.
- Tip: do polévky lze přidat i lžíci bílého jogurtu na zjemnění chutě a jako dekoraci.
Čas přípravy | 20 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 280 KCal | |
Sacharidy | 5 g | |
Vláknina | 7 g | |
Bílkoviny | 23 g | |
Tuky | 18 g |