
Sladký kuskus na způsob jablkovo-tvarohového štrúdlu
Sladký kuskus na způsob jablkovo-tvarohového štrúdlu - to zní dobře, že? A opravdu i úžasně chutná. Pokud máte rádi sladká jídla, která zasytí, tento recept na kuskus nasladko si určitě uložte a připravte co nejdříve. Snoubí se v něm jednoduchost, příjemné výživové hodnoty a propracovaná chuť.
Zdá se to možná neuvěřitelné, ale k štrúdlu má tento sladký kuskus opravdu velmi blízko. Najdete v něm úžasnou kombinaci jablek, tvarohu, ale také rozinky, med, ořechy a hřejivou skořici. Co mám na kuskusu úplně nejraději, je jednoduchá příprava - stačí ho zalít vroucí vodou, přikrýt, počkat 10 minut a je hotový. Následně ho už jen smícháte se zbývajícími surovinami a takový rychlý, nepečený štrúdl je na světě. Pokud vyzkoušíte tuto variantu, můžete zkusit i kombinaci tvarohu s mákem nebo višněmi. Je to dobrota, ať si kuskus připravíte na jakýkoli způsob . Tato jablkovo-tvarohová kombinace je ověřená klasika. Doporučuji použít celozrnný kuskus, protože obsahuje více mikronutrientů a také vlákniny. A v případě, že se s lepkem nekamarádíte, kuskus jednoduše zaměňte například za jáhly nebo quinou - ty však bude třeba uvařit.
Sladký kuskus na způsob štrúdlu s tvarohem a jablky si oblíbí snad každý. Ať už jako sladkou snídani, oběd, dezert nebo sytou svačinu. Tento kuskus nasladko budete mít navíc hotový do 15 minut.
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 1/2 hrnku (125 ml) celozrnného kuskusu (doporučuji tento)
- 1 hrnek (250 ml) vroucí vody
- 1 velké jablko
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 1-2 PL medu
- 40 g rozinek
- 1/2 ČL skořice (doporučuji tuto cejlonskou)
- 40 g vlašských ořechů (doporučuji tyto)
Postup
- Kuskus zalijeme vařící vodou, přikryjeme ho a necháme 10 minut odstát.
- Následně smícháme uvařený kuskus se všemi zbývajícími surovinami.
- Sladký kuskus můžeme podávat ještě teplý nebo zastudena.
Čas přípravy | 15 minut | |
Vydatnost | 3 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 396 KCal | |
Sacharidy | 53 g | |
Vláknina | 8 g | |
Bílkoviny | 22 g | |
Tuky | 10 g |